Σε συλλήψεις υπόπτων για τις δολοφονίες τουλάχιστον τριών συμβολαίων θανάτου προχώρησαν νωρίτερα σήμερα το βράδυ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για άνδρες που φέρονται να συμμετείχαν στις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη και του Διονύση Μουζακίτη, καθώς και σε μια απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία. Οι συλλήψεις τους έγιναν έπειτα από πολύμηνες παρακολουθήσεις τμημάτων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίες εντάθηκαν μετά την δολοφονία του 44χρονου επιχειρηματία στο Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δυο αλλοδαποί από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ενώ εχουν ταυτοποιηθεί και άλλα άτομα το οποία αναζητούνται .

Όπως αναφέρουν πηγές από την αστυνομία πρόκειται για τους εκτελεστές των παραπάνω «συμβολαίων θανάτου» και όχι για τους ηθικούς αυτουργούς.

Πρόκειται ίσως για πρώτη φορά που η Αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις εκτελεστών μαφιόζικων δολοφονιών στον μακρύ κατάλογο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στην Greek Mafia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στο να βρεθούν οι εκτελεστές είχε η πρόσφατη εκτέλεση του Β. Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο καθότι μετά τη συγκεκριμένη ενέδρα θανάτου άνοιξαν στόματα στον κόσμο της νύχτας.

Ο «θείος Τζο»

H δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου είχε γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Επεσε νεκρός μέσα σε καταιγισμό πυρών στις 12 το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού μαζί με τις κόρες του, τα εγγόνια του και άλλα πρόσωπα από το στενό συγγενικό του περιβάλλον.

Εκείνη την ημέρα απουσίαζαν τα μέλη της προσωπικής του φρουράς που φέρεται να διέθετε.

Ο «θείος Τζο», όπως ήταν το ψευδώνυμο του Γιάννη Σκαφτούρου, δέχτηκε πάνω από δεκαπέντε σφαίρες από καλάσνικοφ, τις περισσότερες στο στήθος και στην κοιλιά, καθώς και τρεις βολές στο κεφάλι με πιστόλι.

Ο 55χρονος είχε μακρά διαδρομή στην παρανομία, με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει εκβιασμούς, βομβιστικές επιθέσεις, κατηγορίες για απαγωγές και ανθρωποκτονία, ενώ θεωρούνταν συνεργός του επίσης δολοφονημένου Βασίλη Στεφανάκου και του έγκλειστου Παναγιώτη Βλαστού.

Από κοινού φέρεται ότι συγκροτούσαν μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της νύχτας, με τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους να επεκτείνεται κατά πληροφορίες, που πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν με τον σχηματισμό δικογραφιών από τις Αρχές, σε θέματα λαθρεμπορίου καυσίμου, τσιγάρων κ.ά.


Η δολοφονία Ρουμπέτη

Η δολοφονία του Β. Ρουμπέτη έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. οι δράστες που επέβαιναν σε μαύρο τζιπ πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πρώτο άνδρα μέσα στο όχημα που επέβαινε, μάρκας Mercedes. Στη συνέχεια το δεύτερο θύμα το οποίο επέβαινε σε άλλο όχημα, μάρκας Smart, επιχείρησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας. Ωστόσο οι δράστες τον εντόπισαν και τον εκτέλεσαν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο γκαράζ του σπιτιού του θύματος φαίνονταν οι εκτελεστές μέσα σε ένα λεπτό να εκτελούν την αποστολή τους και να αφαιρούν δύο ζωές. Όπως φαίνεται είχαν σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Στα πλάνα από κάμερα ασφαλείας φαίνονται οι δύο άνδρες να έχουν φτάσει στο γκαράζ με το ασημένιο τζιπ τους. Η γκαραζόπορτα άνοιγε με δυσκολία και ο συνοδηγός αναγκάστηκε να κατέβει από το αμάξι και να την ανοίξει χειροκίνητα. Αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για τους εκτελεστές, που ίσως γνώριζαν ότι ο άνδρας θα ακολουθήσει αυτά τα βήματα.

Πρώτα εμφανίστηκε ο ένας. Πλησίασε τον Διονύση Μουζακίτη που βρισκόταν στην πόρτα του γκαράζ. Τον πυροβόλησε εν ψυχρώ δύο φορές. Αμέσως, έστρεψε το καλάζνικοφ στον οδηγό που είχε μισανοίξει το παράθυρο της θωρακισμένης Mercedes. Του έριξε δύο βολές και με την άκρη του ματιού του και αντιλήφθηκε ότι ο άνδρας που ήταν μέσα στο γκαράζ είχε συρθεί αιμόφυρτος προς την αποθήκη. Τον ακολούθησε για να τον αποτελειώσει.

Τότε εμφανίστηκε και ο δεύτερος εκτελεστής, ο οποίος ανέλαβε τον οδηγό. Τον εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση αναπνοής. Έβαλε το όπλο μέσα από το παράθυρο και του άνοιξε την πόρτα. O Βασίλης Ρουμπέτης παρά τα τραύματα αντιστάθηκε και προσπάθησε να κλείσει την πόρτα του τζιπ και να φύγει από το σημείο. Τότε οι δύο εκτελεστές του άνοιξαν ξανά την πόρτα και άρχισαν να τον γαζώνουν. Μόλις το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει προς τα πίσω, κατάλαβαν ότι είναι νεκρός και εξαφανίστηκαν.