Ένας απεχθές περιστατικό πραγματοποιήθηκε στον Βοτανικό, με έναν 33χρονο που κατηγορείται για δολοφονία γατών και καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή. Μάλιστα, στον δράστη επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ και η ποινή αφορά τις δολοφονίες δύο ζώων.

Σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για βασανισμό περισσότερων ζώων.

Ο 33χρονος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2023, όταν κάμερα κατέγραψε τη δράση του. Οι εικόνες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα, ύστερα από έρευνα της Αστυνομίας για το πλήθος στοιχείων που κατέθεσαν φιλοζωικές οργανώσεις, να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Ο 33χρονος στο δικαστήριο δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί σκότωνε ή χτυπούσε τα άτυχα αδέσποτα. Μάλιστα, ισχυριζόταν στην αρχή ότι δεν ήταν αυτός στο βίντεο, ενώ αργότερα ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι μόνο τραυμάτισε το ζώο και ότι «τα λέγανε με τη γάτα», εξοργίζοντας την εισαγγελέα. Έτσι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πώς έπεσε στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ασυνείδητος εγκληματίας που σκότωνε βασανιστικά γάτες στην περιοχή του Βοτανικού έγινε αντιληπτός στις 5 Φεβρουαρίου 2023 και η απεχθής δράση του καταγράφηκε σε κάμερα.

Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες:


Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες -εργάζονταν και εκτός ωραρίου τους γι' αυτή την υπόθεση όπως πληροφορούμαστε από φιλόζωους που κατήγγειλαν τα περιστατικά- και κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στην περιοχή του Κολωνού το βράδυ της Τετάρτης.