Τέσσερα γνωστά ονόματα της πολιτικής, των media και του αθλητισμού θα δουν τα ακίνητά τους να βγαίνουν στο σφυρί την εβδομάδα που ήδη διανύουμε, καθώς με τη λήξη της αποχής των συμβολαιογράφων επανεκκίνησαν οι πλειστηριασμοί.

Στο σφυρί η πολυτελής κατοικία του Βασίλη Τσιάρτα στο Μαρούσι  

Ο πρώτος πλειστηριασμός «ακουμπά» τον Βασίλη Τσιάρτα. Την Τετάρτη αναμένεται να βγει στο σφυρί, τρίτη φορά, η πολυτελής κατοικία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή στο Μαρούσι, με επισπεύδουσα τη Cepal.

Πρόκειται για μια διώροφη κατοικία με πισίνα στην περιοχή της Καλογρέζας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει αυξηθεί στο 1.815.000 ευρώ, από 1.060.000 ευρώ που ήταν στους προηγούμενους πλειστηριασμούς.


Το μέγαρο Καμμένου στη λεωφόρο Συγγρού

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός που αφορά τμήμα από το μέγαρο της οικογένειας Καμμένου επί της λεωφόρου Συγγρού.

Εκπλειστηριάζονται εννέα οριζόντιες ιδιοκτησίες του πρώτου ορόφου με τιμή εκκίνησης για την καθεμία ξεχωριστά τα 98.000 ευρώ και να φτάνει ακόμη και τα 178.000 ευρώ. Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στον Άγιο Σώστη, στην περιοχή της Καλλιθέας. Επισπεύδουσα είναι η doValue Greece.


Δύο πλειστηριασμοί εις βάρος του Ομίλου Κουρή

Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί δύο πλειστηριασμοί εις βάρος του Ομίλου Κουρή, με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions. Ο πρώτος πλειστηριασμός αφορά τις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική στον Ταύρο, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 1.635.000 ευρώ. Εκεί είχε εγκατασταθεί η ναυαρχίδα των εκδοτικών και τηλεοπτικών εγχειρημάτων του Γιώργου Κουρή, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα «Αυριανή» και το Κανάλι 29. Ο δεύτερος πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας Εκδοτικές Επιχειρήσεις Νίκη και αφορά κτίριο που βρίσκεται επίσης στον Ταύρο, στην οδό Δήμητρος 31. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στο 1.115.000 ευρώ.

Ακόμη, αναμένεται να εκπλειστηριαστεί και μια έκταση στην περιοχή της Παλλήνης (ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου 2024). Πρόκειται για γεωτεμάχιο συνολικής εκτάσεως 8.780 τ.μ., το οποίο προέρχεται από τη συνένωση τριών όμορων οικοπέδων που βρίσκονται στην Ανθούσα του Δήμου Παλλήνης. Η τιμή πρώτης προσφοράς γι’ αυτό το ακίνητο έχει «ψαλιδιστεί» λόγω των προηγούμενων άγονων πλειστηριασμών στο ποσό των 935.000 ευρώ.


Και ο Αλέξανδρος Σπέντζος αντιμέτωπος με το σφυρί


Αντιμέτωπος με το σφυρί θα βρεθεί και ο Αλέξανδρος Σπέντζος της γνωστής οικογένειας που ελέγχει τη Σπέντζος Φιλμ. Συγκεκριμένα, για τις 17 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί ένας πλειστηριασμός που αφορά τη μεζονέτα του στην Πεντέλη, με τιμή πρώτης προσφοράς 330.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βγει άλλες τέσσερις φορές στο σφυρί, χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί πλειοδότης.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή