Εβδοµάδα γεµάτη πλειστηριασµούς περιουσιακών στοιχείων επωνύµων, οι οποίοι τελικά είτε απέβησαν άκαρποι είτε ανεστάλησαν, ήταν αυτή που πέρασε. Τις προηγούµενες ηµέρες, από τις 16 µέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, είχαν προγραµµατιστεί ηλεκτρονικά «σφυριά» για επωνύµους, οι οποίοι βρέθηκαν αντιµέτωποι µε το να χάσουν σηµαντικά περιουσιακά τους στοιχεία. Τελικά, ωστόσο, κατάφεραν να γλυτώσουν τα πανάκριβα ακίνητά τους είτε επειδή δεν βρέθηκαν πλειοδότες είτε επειδή πέτυχαν να αναστείλουν τη διαδικασία.

Αντιµέτωπος µε δύο πλειστηριασµούς ο Όµιλος Κουρή

Συγκεκριµένα, στις 18 Ιανουαρίου ο Όµιλος Κουρή βρέθηκε αντιµέτωπος µε δύο πλειστηριασµούς, µε επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions. O πρώτος αφορούσε τις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνικής Εκδοτικής και Τυπογραφικής, στον Ταύρο. Πρόκειται για ιστορικό χώρο, καθώς στο παρελθόν αποτελούσε τη ναυαρχίδα των εκδοτικών και τηλεοπτικών εγχειρηµάτων του Γιώργου Κουρή, µεταξύ των οποίων η εφηµερίδα «Αυριανή» και το Κανάλι 29. Η τιµή της πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στο 1.635.000 ευρώ.

kouris_1
Ο Όμιλος Κουρή βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο πλειστηριασμούς για περιουσιακά του στοιχεία

Και ο δεύτερος πλειστηριασµός αφορούσε εγκαταστάσεις του Οµίλου Κουρή. Και αυτή τη φορά στον Ταύρο. Συγκεκριµένα, στρεφόταν κατά των Εκδοτικών Επιχειρήσεων Νίκη και αφορούσε κτίριο της εταιρείας που βρίσκεται στον Ταύρο, στην οδό ∆ήµητρος 31. Η τιµή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στο 1.115.000 ευρώ. Τα δύο ακίνητα έχουν βρεθεί ξανά στο παρελθόν στην πλατφόρµα των ηλεκτρονικών πλειστηριασµών, ωστόσο δεν είχαν εµφανιστεί ενδιαφερόµενοι. Το ίδιο συνέβη και αυτή τη φορά. Και οι δύο πλειστηριασµοί µαταιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών. Για την πρώτη εταιρεία, πάντως, την Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική, ήδη στην πλατφόρµα ηλεκτρονικών πλειστηριασµών έχει αναρτηθεί ακόµα ένα ηλεκτρονικό «σφυρί» για έκταση που της ανήκει στην περιοχή της Παλλήνης για τις 19 Ιουνίου 2024.

kouris_2

Λόγω µάλιστα των προηγούµενων άγονων πλειστηριασµών, η τιµή της πρώτης προσφοράς έχει µειωθεί και ανέρχεται πλέον στο ποσό των 935.000 ευρώ. Συγκεκριµένα, πρόκειται για ένα γεωτεµάχιο, χωρίς κτίσµα, συνολικής έκτασης 8.780,00 τ.µ., το οποίο προέρχεται από τη συνένωση τριών όµορων οικοπέδων που βρίσκονται στη θέση «Πουµπάνθι», στην Ανθούσα.

Άγονος ο πλειστηριασµός µεζονέτας του Αλέξανδρου Σπέντζου

Λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος αγοράς κηρύχθηκε -τελικά- άγονος και ο πλειστηριασµός µιας µεζονέτας του Αλέξανδρου Σπέντζου, της γνωστής οικογένειας, που ελέγχει τη Σπέντζος Φιλµ, στην Πεντέλη. Η τιµή της πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 330.000 ευρώ. Οπως συνήθως συµβαίνει, και αυτό το ακίνητο δεν βρέθηκε πρώτη φορά σε αυτή τη διαδικασία. Στο παρελθόν, ο εν λόγω πλειστηριασµός είχε κηρυχθεί άγονος τέσσερις φορές - αυτή ήταν η πέµπτη. Η εν λόγω µεζονέτα έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου άρτιου και οικοδοµήσιµου, κείµενου στη θέση «Πεντέλη» και επί της διασταύρωσης των οδών Γορτυνίας και Μάνης, έκτασεης 1.005,36 τ.µ. Η µεζονέτα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α’ και Β’ ορόφους, επικοινωνούντες µεταξύ τους µε εσωτερική σκάλα, και δώµα.

spentzos
Η Τες Σπέντζος με τον αδελφό της και τον πατέρα της, Αλέξανδρο

Ο Αλέξανδρος Σπέντζος είναι ένας εκ των τριών γιων του ιδρυτή της Σπέντζος Φιλµ, η οποία εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί στη διανοµή ελληνικών και ξένων κινηµατογραφικών εταιρειών, ενώ διαχειρίζεται κινηµατογράφους όπως το ιστορικό «Ιντεάλ», που έκλεισε πρόσφατα.

spentzos_2
Πλειστηριασμός μιας μεζονέταςτου Αλέξανδρου Σπέντζου στην Πεντέλη

Μέγαρο Καµµένου στη Συγγρού: Ανεστάλ η διαδικασία λίγο πριν χτυπήσει το ηλεκτρονικό «σφυρί»

Για διαφορετικό λόγο, και συγκεκριµένα λόγω αναστολής, δεν πραγµατοποιήθηκε και µια σειρά άλλων πλειστηριασµών επωνύµων. Ενας από αυτούς που ξεχώρισαν ήταν εκείνος που αφορούσε τον πρώην πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καµµένο. Ο πλειστηριασµός ήταν προγραµµατισµένος για την Πέµπτη 18 Ιανουαρίου και το ηλεκτρονικό «σφυρί» αναµενόταν να χτυπήσει για σηµαντικό τµήµα του µεγάρου της οικογένειας Καµµένου επί της Λεωφόρου Συγγρού. Ειδικότερα, επρόκειτο για εννέα οριζόντιες ιδιοκτησίες του πρώτου ορόφου. Ωστόσο, η διαδικασία ανεστάλη λίγο πριν χτυπήσει το ηλεκτρονικό «σφυρί». Η τιµή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στο 1.234.000 ευρώ συνολικά για εννέα οριζόντιες ιδιοκτησίες (γραφεία) επί του συγκεκριµένου κτιρίου.

Επαναπρογραμματίζεται ο πλειστηριασµός της πολυτελούς κατοικίας του Βασίλη Τσιάρτα

Στο παρά πέντε ανεστάλη, αν και µέχρι την τελευταία στιγµή ήταν έτοιµος να διενεργηθεί, και ο πλειστηριασµός της πολυτελούς κατοικίας του Βασίλη Τσιάρτα στο Μαρούσι. Η περιπέτεια των πλειστηριασµών για τον παλαίµαχο διεθνή ποδοσφαιριστή ξεκίνησε το 2018, όταν το συγκεκριµένο ακίνητο βρέθηκε πρώτη φορά στην πλατφόρµα των ηλεκτρονικών πλειστηριασµών και έκτοτε έχουν γίνει άλλες δύο προσπάθειες για την εκποίησή του, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσµα.

tsiartas
Πλειστηριασμός της πολυτελούς κατοικίας του Βασίλη Τσιάρτα στο Μαρούσι

Ο νέος πλειστηριασµός, που είχε προγραµµατιστεί για την Τρίτη 16 Ιανουαρίου µε επισπεύδουσα τη Cepal, τελικά δεν πραγµατοποιήθηκε, καθώς κυριολεκτικά την τελευταία στιγµή ο διεθνής ποδοσφαιριστής πέτυχε την αναστολή του. Η τιµή της προσφοράς για το συγκεκριµένο ακίνητο είχε οριστεί στο 1.815.000 ευρώ από 1.060.000 ευρώ που ήταν στους προηγούµενους πλειστηριασµούς. Πρόκειται για διώροφη κατοικία µε πισίνα στην περιοχή της Καλογρέζας.

Οπως αναµενόταν, δεν πραγµατοποιήθηκε, επίσης λόγω αναστολής, και ο πλειστηριασµός της πολυτελούς κατοικίας του επιχειρηµατία Κωνσταντίνου Πηλαδάκη στη Γλυφάδα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»