Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό των εκτελεστών του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο.

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για ένα καλοσχεδιασμένο χτύπημα από επαγγελματίες εκτελεστές.

Σε μία τελευταία εξέλιξη, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο βρέθηκε καμένο λίγη ώρα μετά την εκτέλεση του 44χρονου στο Δαφνί, ήταν κλεμμένο από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από το Μιλάνο.

Ο χρόνος της κλοπής δεν είναι γνωστός, αν και εκτιμάται ότι έγινε το καλοκαίρι.

Αυτό το στοιχείο προέκυψε έπειτα από την έρευνα επί του αριθμού πλαισίου του αυτοκινήτου στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Παράλληλα προέκυψε πως το αυτοκίνητο έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες ενός ίδιου τύπου και χρώματος αυτοκινήτου που υπάρχει στην Ελλάδα και ανήκει σε κατασκευαστική εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Open, που σημειώνει πως το γεγονός αυτό ενισχύει το σενάριο οι εκτελεστές να ήρθαν επίσης από το εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, σίγουρο είναι ότι οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες και ιδιαίτερα προσεκτικοί, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα:

-φοράνε αλεξίσφαιρο γιλέκο, γνωρίζοντας καλά την χρήση του καλάσνικοφ που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τον χρήστη του όπλου
-χτυπάνε με σύστημα και ψύχραιμα

-ο ένας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου του θύματος για να δώσει την χαριστική βολή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλοσχεδιασμένη επίθεση «δικαιολογείται» από το γεγονός ότι είχε ήδη προηγηθεί μία απόπειρα εκτέλεσης του 44χρονου, το 2018 στον Πειραιά, η οποία απέτυχε λόγω εμπλοκής του όπλου των δραστών.