Τον «Capo dei capi», τον αρχηγό των αρχηγών της Ελληνικής Μαφίας, «γάζωσαν» με 97 σφαίρες τα ξημερώματα της Κυριακής τρεις εκτελεστές έξω από την επιχείρηση με καύσιμα που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο.

Ο χώρος της νύχτας βρισκόταν σε αναβρασμό τον τελευταίο καιρό και το πληρωμένο συμβόλαιο σε βάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη έδειξε πως ένας νέος «παίκτης» ή μια φιγούρα από τα παλιά, εκτιμούν οι αστυνομικοί, σκοπεύει να αναλάβει τα ηνία της αποκαλούμενης Greek Mafia: μιας «μπίζνας» που αποφέρει στα αφεντικά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, αφού δεν αφορά μόνο την προστασία νυχτερινών κέντρων της Αττικής και των μεγαλουπόλεων της χώρας, αλλά έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε υπηρεσίες παροχής προστασίας, πληρωμένες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς, εισπράξεις για λογαριασμό τρίτων, διακίνηση ναρκωτικών, αναβολικών, όπλων, γυναικών, κλοπές και πωλήσεις οχημάτων, ακόμη και στον κλάδο των μεταφορών και της καλοκαιρινής διασκέδασης.

Ο 44χρονος είχε ανοίξει κόντρα σχεδόν με όλους τους νονούς της νύχτας. Στις 29 Οκτωβρίου 2019 η εμπλοκή του όπλου των εκτελεστών γλίτωσε από τον θάνατο τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, αφήνοντάς του τραύματα σε χέρι και πόδι. Πέντε χρόνια αργότερα η τύχη δεν στάθηκε με το μέρος του.

Διαβάστε ακόμα: Νέος Κόσμος: Γιατί εξαφανίστηκαν οι σωματοφύλακες του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Ποια τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί


Νέος Κόσμος: Το πανάκριβο συμβόλαιο

Το συμβόλαιο θανάτου του 44χρονου ενδεχομένως να είναι το πιο ακριβό ή το δεύτερο πιο ακριβό ύστερα από αυτό του Βασίλη Στεφανάκου. Οι τέσσερις δράστες που επέβαιναν σε ένα κλεμμένο πολυτελές Lexus, που φέρεται να ανήκει σε κατασκευαστική εταιρεία, μαζί με τουλάχιστον ακόμα δύο συνεργούς τους, που λειτουργούσαν σαν συνοδεία ασφαλείας του οχήματος των εκτελεστών, φαίνεται πως γνώριζαν καλά τις κινήσεις του 44χρονου.

Έστησαν καρτέρι κοντά στο πρατήριο καυσίμων στη συμβολή της Φραντζή με την Ηλία Ηλιού στον Νέο Κόσμο και μόλις είδαν τον 44χρονο να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, έκαναν την κίνησή τους. Ο ένας πλησιάζει από τη θέση του οδηγού και αδειάζει το αυτόματό του. Βάζει και δεύτερη γεμιστήρα και συνεχίζει να ρίχνει μέχρι να αδειάσει. Ένας δεύτερος συνεργός του φαίνεται ότι ρίχνει από πίσω δεξιά. Εν συνεχεία ένας από τους δολοφόνους ανοίγει την πόρτα του οδηγού και τον πυροβολεί εξ επαφής, δίνοντας τη χαριστική βολή στον Βαγγέλη Ζαμπούνη. Η θωράκιση στο μαύρο BMW του 44χρονου δεν τον έσωσε.

Ο «Ζαμπόν» δεν πρόλαβε να τραβήξει το πιστόλι του, ούτε φυσικά κατάφερε να φτάσει στο πορτμπαγκάζ του οχήματός του, όπου είχε ένα καλάσνικοφ με μια γεμάτη γεμιστήρα. Οι πληρωμένοι δολοφόνοι ήταν ξεκάθαρο πως ήθελαν να τελειώσουν τη δουλειά, αφού είναι δεδομένο πως έβλεπαν το κορμί του 44χρονου να χτυπιέται από τις βολίδες των πολεμικών όπλων και όμως συνέχιζαν να ρίχνουν. Το μήνυμά τους στον Βαγγέλη Ζαμπούνη αλλά και τους επόμενους το πέρασαν με απόλυτη βεβαιότητα, λένε οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που ανέλαβαν την υπόθεση.

Συνολικά 97 κάλυκες συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί από τον τόπο της επίθεσης. Στη συνέχεια οι τρεις δολοφόνοι μπήκαν στο κλεμμένο όχημα και κινήθηκαν προς το Σχιστό, όπου το εγκατέλειψαν, αφού προηγουμένως του έβαλαν πυρκαγιά.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο