Ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου εκτέλεσαν οι δολοφόνοι του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη τα ξημερώματα στον Νέο Κόσμο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 97 κάλυκες. Οι δράστες ήταν 4 και σύμφωνα με ένα ενδεχόμενο οι 3 χρησιμοποίησαν καλάζνικοφ και ο ένας πιστόλι.

Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι τα όπλα να ήταν λιγότερα και οι δράστες να άλλαξαν γεμιστήρα. Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε στις 02.00 σήμερα τα ξημερώματα έξω από βενζινάδικο στην συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στο Νέο Κόσμο. Η δολοφονική επίθεση κράτησε περίπου 40 δευτερόλεπτα. 

Διαβάστε επίσης: Νέος Κόσμος: Ποιος ήταν ο 44χρονος που εκτελέστηκε - Φοβόταν ότι θα τον εκτελέσουν, είχε καλάσνικοφ στο αμάξι

 Οι εκτελεστές του 44χρονου στο Νέο Κόσμο είχαν εμπειρία

Φαίνεται πως οι εκτελεστές είχαν εμπειρία σε τέτοιου είδους χτυπήματα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα όπλα που χρησιμοποίησαν ήταν «καθαρά» δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες.

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας.

Το θύμα θεωρούνταν «βαρύ όνομα» ενώ και το 2018 στον Πειραιά είχε γίνει απόπειρα σε βάρος του. Το όνομά του στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε διάφορα αδικήματα.

Οι άγνωστοι «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον 44χρονο την ώρα που είχε βγει από το βενζινάδικο, το οποίο όπως λέγεται ήταν ιδιοκτησίας του και άνοιξε την πόρτα για να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του.

Οι δράστες, επέβαιναν σε ΙΧ ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, καθώς γίνεται λόγος μετά την δολοφονία για μία μοτοσικλέτα που απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.

Λίγο αργότερα ένα ΙΧ βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί και εικάζεται πως είναι εκείνο που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία. Παράλληλα αστυνομικοί συλλέγουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο, το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε βρεθεί τον περασμένο Ιούνιο στην ίδια περιοχή κοντά στο βενζινάδικο -το οποίο ήταν γεμάτο όπλα- να αποτελούσε προπαρασκευαστική ενέργεια για χτύπημα με αποδέκτη τον 44χρονο.