Επί τρεις ώρες μετά την εξαφάνιση παρέμεινε ανοιχτό το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Κούτσικου, του νεαρού που παραμένει άφαντος για όγδοη μέρα, εντείνοντας την αγωνία των συγγενών και των φίλων του στο Μεσολόγγι. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από την έρευνα στο Cloud (βάση δεδομένων στο διαδίκτυο) του λογαριασμού του τηλεφώνου του 31χρονου αγνοούμενου, δημιουργώντας νέα δεδομένα στις έρευνες των αστυνομικών.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Συνομιλίες "καίνε" τον κρεοπώλη - Ο καβγάς στα κοινωνικά δίκτυα πριν από την εξαφάνιση του Μπάμπη

Το χρονικό της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου

Ο Μπάμπης Κούτσικος έφυγε από το σπίτι του μετά τις οκτώ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση, ώστε να τον μεταφέρει στον κόμβο των πρώην ΤΕΙ για να πάει για κυνήγι με κάποιον φίλο του.

Στην κατάθεσή του ο βασικός ύποπτος υποστήριξε πως, αφού τον άφησε, επέστρεψε στο σπίτι του, ωστόσο διαψεύδεται ολοκληρωτικά από αρκετές κάμερες, αφού εντοπίζεται να οδηγεί στον παράδρομο της Ιόνιας Οδού, να αγοράζει ένα ρολό χαρτί κουζίνας από μίνι μάρκετ στην είσοδο του Μεσολογγίου, ενώ τον πιάνουν και άλλες κάμερες της περιοχής σε άλλα σημεία.

Επίσης, ο άνθρωπος που ο βασικός ύποπτος υπέδειξε ως τον φίλο με τον οποίο υποτίθεται ότι θα πήγαινε για κυνήγι ο Μπάμπης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν είχαν κανονίσει να βρεθούν το μοιραίο βράδυ. «Υπάρχει ένα κενό μιας ώρας, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν έχουμε καταφέρει να προσδιορίσουμε ακριβώς πού βρισκόταν (σ.σ.: ο βασικός ύποπτος), με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα», υποστηρίζουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση.


Νέα τροπή στην υπόθεση

Κλιμάκια του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και της Σήμανσης βρίσκονται από χθες στο Μεσολόγγι με εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από αίτημα της οικογένειας του αγνοούμενου και πλέον η έρευνα έχει λάβει διαφορετική πορεία. Οι έμπειροι αστυνομικοί ενημερώθηκαν χθες για τα ευρήματα, τις καταθέσεις, τα σημεία όπου εμφανίζεται ο βασικός ύποπτος και οριοθέτησαν εκ νέου, βάσει των αποτελεσμάτων από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και άλλα ευρήματα, τους χώρους ερευνών. Ενδεχομένως και σήμερα να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο βασικός ύποπτος, μόλις οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών αποκτήσουν πλήρη εικόνα όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Είναι λογικό πως η πείρα τους σε διερεύνηση τέτοιου τύπου περιστατικών θα δυσκολέψει τον εξεταζόμενο, ο οποίος τώρα θα αναγκαστεί να δώσει σαφείς εξηγήσεις και όχι μισές απαντήσεις, όπως έκανε στους αστυνομικούς του Μεσολογγίου.

Η μητέρα και οι αδελφές του Μπάμπη Κούτσικου ελπίζουν πως η παρουσία των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα δώσει ένα τέλος στο μαρτύριο που ζουν τόσες ημέρες, αφού η ζωή τους έχει σταματήσει στο βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του ανθρώπου τους. Έρευνες πραγματοποιούνταν και χθες από αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες, με τη συνδρομή drone και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της 6ης ΕΜΑΚ, δίχως αποτέλεσμα.