Για την κατάσταση της υγείας του 4χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατριό του στα Μέγαρα ενημερώνει το νοσοκομείο που βρίσκεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Από το Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και την 1η ΥΠΕ Αττικής



1. Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

2. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή) διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

3. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

4. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Μέγαρα: Είχε νοσηλευτεί άλλες δύο φορές με εγκαύματα και τραύματα - Η δήλωση-σοκ του πατριού


Το περιστατικό κακοποίησης, πάντως, δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές για την οικογένεια. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται η ΕΡΤ, περίπου στα μέσα του 2023 το άτυχο παιδί είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Τότε είχε θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, άγνωστο για ποιον λόγο, δεν κλήθηκε στο σημείο η Αστυνομία.

Πριν από περίπου δύο μήνες το ίδιο παιδί είχε μεταφερθεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς έφερε εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό. Η Εισαγγελία απευθύνθηκε στην Αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο, δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., να διενεργηθεί προανάκριση.

*Διαβάστε ακόμα: Φρίκη στα Μέγαρα: Είχε νοσηλευθεί ξανά ο 4χρονος έπειτα από βίαιο ξυλοδαρμό - Αναζητείται ο σύντροφος της μητέρας

Επίσης, σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είχε αναφερθεί αιτία ούτε για τα εγκαύματα ούτε για τα χτυπήματα που έφερε το παιδί, γιατί η μητέρα φοβόταν να μιλήσει, κάτι το οποίο δεν συνέβη χθες. Κατονόμασε ως δράστη τον σύντροφό της, ο οποίος συνεχίζει να αναζητείται.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση της μητέρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η οποία φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι όταν γύρισε χθες το μεσημέρι στο σπίτι τους και είδε τον συντροφό της να χτυπάει τον 4χρονο, της είπε ότι δεν θα ησυχάσει εάν δεν της σκοτώσει ένα παιδί.


"Είχε γίνει ξανά", λέει η θεία του 4χρονου - "Το έκαψε με την πετσέτα στο πρόσωπο"


Η θεία του 4χρονου παιδιού μίλησε στο Mega, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω και καταγγέλλοντας πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πατριός σήκωνε χέρι στο παιδί αλλά και στην υπόλοιπη οικογένεια. «Το χτύπησε, το έκαψε λένε με την πετσέτα στο πρόσωπο».


«Είχε ξαναγίνει πάλι, το είχανε πάει πάλι στο νοσοκομείο. Το χτύπαγε, είχαμε δει, είχε σημάδια στον λαιμό, στο κεφάλι είχε χτύπημα. Χτυπούσε και τη μητέρα και την είχε κλειδωμένη στο σπίτι».


"Είχε ξαναπάει στην εντατική το παιδί", είπε η γιαγιά του 4χρονου


«Δεν έδειχνε τίποτα μπροστά, όταν το έπαιρνε βλέπαμε μελανιές στον λαιμό, στα μούτρα, "πού χτύπησε", έλεγα, "το παιδί έπεσε, χτύπησε με τα αδέλφια του στις κούνιες", έλεγαν. Ψέματα. Το χτύπαγε αυτός το παιδί. Αυτός το έχει ξαναχτυπήσει στη Λαμία το παιδί, είχε ξαναπάει στην εντατική. Το χτύπαγε, δεν ξέρω για ποιον λόγο τώρα, τι έγινε», είπε η γιαγιά του παιδιού στο Mega.

«Η κόρη μου έλειπε, δεν ήταν εκεί. Δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι γιατί την είχε στη Λαμία λένε και δεν την άφηνε την κοπέλα να βγει έξω. Έχει βάλει προστασία ο εισαγγελέας για τα παιδιά και γι' αυτήν και ότι τον ψάχνουν», πρόσθεσε.