Ο δικηγόρος του 39χρονου φερόμενου ως δολοφόνου της 41χρονης Γεωργίας Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το στυγερό έγκλημα.

Ο 39χρονος συνελήφθη για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου συντρόφου του, μαζί με έναν 34χρονο φίλο του, ο οποίος θεωρείται συνεργός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος αρνείται ακόμα ότι εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στο έγκλημα.

*Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: Στη Δικαιοσύνη σήμερα οι δράστες της δολοφονίας της 41χρονης Γεωργίας - Φρίκη από τις αποκαλύψεις - Ότι κοιμόταν ισχυρίζεται ο σύντροφός της


Όθων Παπαδόπουλος: Όλα ξεκινούν από την απολογία του συγκατηγορούμενου

Για την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος του 39χρονου, Όθων Παπαδόπουλος.

«Η θέση της πλευράς του συγκατηγορουμένου μας είναι ότι στήθηκε μίας βίαιη επίθεση εναντίον της, μια υποτιθέμενη ληστεία, με σκοπό να της αποσπάσει ο σύντροφός της το κλειδί του σπιτιού της και μετά να μεταβούν στο πατρικό και να ληστέψουν το σπίτι. Η σκέψη είναι ότι αν ήθελε να της πάρει το κλειδί, θα μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μέσα από την τσέπη ή την τσάντα της, χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποιο βίαιο επεισόδιο με τέτοια εξέλιξη», είπε αρχικά.

«Η ιστορία του συγκατηγορουμένου αφήνει ένα κενό, δεν δίνει πλήρη απάντηση. Θα δούμε ποια θα είναι η τελική του θέση στον ανακριτή, γιατί παλεύουμε για την καλύτερη συνεννόηση. Ο πελάτης μου, σύμφωνα με τα όσα λέει, έχει πρόβλημα στο πόδι του και στη βάδιση εξαιτίας μιας νευρολογικής πάθησης, φαίνεται να κουτσαίνει», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά στο βίντεο με το μπαούλο, ο Όθων Παπαδόπουλος είπε: «Η θέση του εντολέα μου είναι πως στο βίντεο δεν φαίνονται πρόσωπα. Σήμερα θα ζητηθεί προθεσμία για την απολογία και λογικά θα ληφθεί. Στο κατηγορητήριο υπάρχουν διάφορες πράξεις, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, πλημμελήματα για ενδοοικογενειακή βία. Όλα ξεκινούν από την απολογία του συγκατηγορούμενου».

Για το στοιχείο ότι η Γεωργία ήθελε να κάνει άμβλωση, ανέφερε: «Ήταν ένα στοιχείο της υπόθεσης το ότι ήθελε να διακόψει την κύηση η 41χρονη. Ήταν ένα στοιχείο που το θεώρησα σημαντικό και τοποθέτησα σε μια χρονική σειρά σε σχέση με άλλα γεγονότα και το συγκράτησα στη μνήμη μου. είναι κάποια στοιχεία που είναι κοντά σε μία υπόθεση δολοφονίας. Δεν μπορεί αυτό το γεγονός όμως να δικαιολογήσει μία πράξη. Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται συναξιολογούνται για το ποιος το έκανε και για το κίνητρο. Θα πει την αλήθεια που κρίνει ο ίδιος ότι πρέπει να πει. Θα υπάρξει συμβουλή από τον νομικό παραστάτη αλλά ο ίδιος θα αποφασίσει τι θα πει», σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος στη συνέχεια.

«Η ληστεία ως κίνητρο, αφορμή είναι. Το στρώμα του κρεβατιού είχε βγει σε κάδο. Δεν “παίζεται” ο άνθρωπος (σ.σ. ο φερόμενος ως δράστης)», επισήμανε με τη σειρά του ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.


«Έλλειψη κρατικών φορέων στα θέματα ψυχικής υγείας - Πλήρης απαξίωση της ανθρώπινης ζωής»

Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, αναφέρθηκε στο κενό που υπάρχει στην μέριμνα και στην αρωγή αναφορικά με την ψυχική υγεία.

«Πολλές γυναίκες, μητέρες δολοφονούνται. Μιλάμε για διπλό έγκλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Αν συνεχίσουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα, και το 2024 θα συνεχίζουμε να μιλάμε για τέτοια περιστατικά. Σχηματίζεται ένας μηχανισμός απανθρωπιάς και αδιαφορίας, μιλάμε για φόνους ψυχικής αποσύνθεσης, απονέκρωσης και κυρίως για την πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Υπάρχει μέσα στα σπίτια πολλή βία. Όλοι οι δράστες στο παρελθόν βλέπ0ουμε ότι έχουν υποστεί βία, και συνειδητοποιούμε πώς η βία μεταφέρεται διαγενακά», υπογράμμισε η ψυχολόγος.


«Δεν είναι ντροπή να ζητάμε βοήθεια»

«Να μιλήσουμε στα παιδιά για την αγάπη, την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό. Δεύτερον χρειάζεται κρατική πρόληψη και παρουσία ψυχολόγου σε τέτοια περιστατικά. Όταν το παιδί μας έχει πρόβλημα και βίαιες συμπεριφορές να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Δεν είναι ντροπή να ζητάμε βοήθεια. Ντροπή είναι να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε αφού οι πράξεις έχουν καταστεί αξιόποινες», κατέληξε η κ. Αργυρίου.