Δραματικές είναι στιγμές που βιώνει η οικογένεια του Μπάμπη Κούτσικου, ο οποίος αγνοείται για έκτη ημέρα στο Μεσολόγγι. Ο 31χρονος, που είχε έρθει στη χώρα μας για τις χειμερινές διακοπές από την Ιταλία όπου εργάζεται σε εταιρεία φωτοβολταϊκών, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, με τον τελευταίο άνθρωπο που συναντήθηκε μαζί του να βρίσκεται μέσα σε μία δίνη πιέσεων προκειμένου να καταθέσει τι συνέβη στη συνάντησή τους.

Ο 50χρονος κρεοπώλης-κτηνοτρόφος φέρεται να είχε δανειστεί κάποια σημαντικά ποσά από τον 31χρονο, τα οποία, όμως, φέρεται να μην είχε επιστρέψει στο σύνολό τους. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τις μέχρι τώρα καταθέσεις έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις, κινώντας τις υποψίες των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών.


Μεσολόγγι: Ελεύθερος ο 50χρονος κρεοπώλης 

Κατά τη χθεσινή ημέρα, ο 50χρονος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο μεσήλικος είχε βρεθεί με μαχαίρι μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου ορίου. Ο 50χρονος μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μετά την ετυμηγορία του Αυτοφώρου.

Από εκεί και πέρα, δεν έμεινε ελεύθερος από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες τον προσήγαγαν και πάλι προκειμένου να τον περάσουν εκ νέου από κόσκινο, καθώς θα πρέπει να απαντήσει για όλες τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχετική ερώτηση αναφορικά με ένα χρονικό κενό μεταξύ της ώρας συνάντησής του με τον 31χρονο μέχρι και την επιστροφή του στο σπίτι του, υποστήριξε πως έχει κενό μνήμης καθότι είχε κάνει χρήση κάνναβης!

Οι αστυνομικοί, πάντως, φέρεται να είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πίεση και δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός πως αφενός φοβούνται για το χειρότερο όσον αφορά στην υγεία του Μπάμπη, αφετέρου έχουν θέσει στην πρώτη θέση της λίστας των υπόπτων τον 50χρονο χασάπη.


Οι απαντήσεις και η απώλεια μνήμης

Όσο οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αιτωλίας πασχίζουν να αποσπάσουν πειστικές απαντήσεις από τον 50χρονο, ο οποίος καλείται να εξηγήσει για ποιο λόγο τόσο το κινητό του όσο και αυτό του 31χρονου παρέμειναν κλειστά για περίπου 90 λεπτά, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας εξετάζουν εξονυχιστικά το αυτοκίνητο του υπόπτου. Θυμίζουμε πως το όχημά του, ένα αυτοκίνητο τύπου τζιπ, έχει κατασχεθεί από τις Αρχές, ενώ παράλληλα εξετάζεται και το περιβόητο μαχαίρι.

Από εκεί και πέρα, όμως, είναι βέβαιο πως οι απαντήσεις κρύβονται στη φερόμενη απώλεια μνήμης του 50χρονου. Σημειώνουμε πως, κατά πληροφορίες, είχε ισχυριστεί πως θα άφηνε τον 31χρονο στο χώρο των παλαιών ΤΕΙ, με τον Μπάμπη δήθεν να ισχυρίζεται πως θα πήγαινε για κυνήγι με ένα φίλο του. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κανείς από τους φίλους με τους οποίους συνήθως ο 31χρονος πήγαινε για κυνήγι δεν είχε κανονίσει ένα τέτοιο ραντεβού με τον αγνοούμενο Μπάμπη.

Μέσα σε όλα βεβαίως υπάρχουν και τα ευρήματα των Αρχών, που αφορούν βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο δείχνει το όχημα του 50χρονου να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ο ίδιος είχε καταθέσει προανακριτικά. Παράλληλα, είχε χαθεί από τα... ραντάρ για περίπου μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά, επίμαχο διάστημα το οποίο έχει θέσει και τον 50χρονο στο «μικροσκόπιο».


Αίτημα για το Ανθρωποκτονιών

Από εκεί και πέρα, η οικογένεια του αγνοουμένου προσπαθεί να πιέσει ολοένα και περισσότερο προς την ανεύρεση του αγαπημένου της. Πέρα από τις προσπάθειες των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, φαίνεται πως και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών έχει εμπλακεί στις έρευνες για την αναζήτηση του νεαρού και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παρ’ όλα αυτά, η οικογένεια Κούτσικου επιμένει πως στη διαδικασία πρέπει να εμπλακεί και το Ανθρωποκτονιών της Αττικής. Μάλιστα, ετοιμάζεται να καταθέσει σχετικό αίτημα ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας, εκτιμώντας πως η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχει τη δυνατότητα να δώσει απαντήσεις στο μυστήριο που ταλανίζει την οικογένεια.

Παράλληλα, η οικογένεια έχει αιτηθεί τη διεύρυνση του πεδίου των ερευνών, πέρα από το πεδίο που προκύπτει από τον τριγωνισμό των στιγμάτων από το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη. Ούτως ή άλλως, όμως, οι διασώστες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και η ΕΜΑΚ έχουν ήδη προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια. Χθες ολοκλήρωσαν τον έλεγχο στην περιοχή των παλαιών ΤΕΙ και, όπως αναφέρουν πληροφορίες, κινήθηκαν τρία με τέσσερα χιλιόμετρα πιο μακριά από το τελευταίο στίγμα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ευηνοχωρίου. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται οι έρευνες να κινηθούν σε ακόμη δύο σημεία.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime