Στην περίεργη στάση του κρεοπώλη, το χρέος προς τον Μπάμπη, αλλά και το τηλεφώνημα της μητέρας του Μπάμπη, ανέφερε φίλος του αγνοούμενου 39χρονου από το Μεσολόγγι.

Μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε αρχικά στο τηλεφώνημα της μητέρας του αγνοούμενου, μεταφέροντας την αγωνία της για την εξαφάνισή του.

 «Οταν με πήρε η μάνα του και μου είπε ότι έχει χαθεί, και ρώτησε αν γνωρίζω κάτι, της λέω “πως χάθηκε; τι έγινε;” Μου λέει, βάζει τα κλάματα η γυναίκα, άσε μου λέει φοβάμαι για κάτι. Τι φοβάσαι της λέω της… είναι η μάνα του… ή… “Φοβάμαι μην έχει συμβεί κάτι στο παιδί”. Σώπα της λέω, πού στο Μεσολόγγι; Αφού είμαστε χωριό όλοι, είμαστε γνωστός ο ένας με τον άλλο. “Φοβάμαι γιατί του χρωστούσαν λεφτά”. Ρωτάω ποιος του χρωστούσε λεφτά; Μου λέει “ο…”, λέω αποκλείεται γιατί ο… ήξερα υπάρχει ένα μικρό ποσό το οποίο ξεχρεώθηκε. “Οχι, υπήρχαν 17.000 ευρώ που χρώσταγε του παιδιού ο…, μαζί με έναν από το Αγρίνιο και οι οποίοι έλεγαν θα δώσουν τα λεφτά τα Χριστούγεννα και δεν του τα έχουν δώσει”. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν ξέρω κάτι τέτοιο, αλλά ο… ταξιδεύει τώρα για το χωριό» περιέγραψε. 

Διαβάστε επίσης: Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Ελεύθερος ο 50χρονος κρεοπώλης μετά τις εξηγήσεις για τα επιπλέον ευρήματα της αστυνομίας

Στο ερώτημα γιατί ο ύποπτος ταξίδευε για το χωριό αφού ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί, απάντησε: «Αυτό μας έκανε κι εμάς εντύπωση, εφ’ όσον έχει χαθεί ένας φίλος γιατί δεν ενημερώνεις κι εμένα που είμαι πάνω, που τον έχεις πάει εσύ, να έρθουμε κάτω να δούμε ή γιατί εσύ ταξιδεύεις πάνω; Εκανε εντύπωση σε όλους μας. Εχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν ξέρω τι να πιστέψω, δε ξέρω τι γίνεται, δε μου φαίνεται να είναι κάτι άλλο».

Οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κάμερα της Ιονίας οδού

Σύμφωνα με το Mega, η ΕΛΑΣ έχει εντοπίσει εικόνα από την περιοχή που κινήθηκε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισης του Μπάμπη ο κρεοπώλης, όταν χάθηκε το στίγμα του κινητού του. Κάμερα της Ιόνιας οδού τον έχει καταγράψει στα διόδια του Μεσολογγίου, να κινείται στην Παλαιά Εθνική οδό και περίπου 50 λεπτά μετά, να ξαναπερνάει. Κινήθηκε στην περιοχή γύρω από το όρος Αράκυνθος και την Ορεινή Ναυπακτία, όπου και εστιάζονται οι έρευνες, αναφέρει.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 51χρονος στην Αστυνομία, ο Μπάμπης τού ζήτησε να τον αφήσει σε ένα σημείο σε διασταύρωση στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, το οποίο είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κτηνοτρόφος φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι κινήθηκε ακολούθως προς τον Άγιο Θωμά. Στο σπίτι του επέστρεψε μια ώρα αργότερα και για την ώρα που μεσολάβησε αλλά και για την ανακολουθία θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.