Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη: Από κοινού είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία της ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες, αφού έφτασαν στο σπίτι του 39χρονου, όπου διέμενε και η γυναίκα, την ακινητοποίησαν δένοντάς της τα χέρια, τη σκότωσαν χτυπώντας τη με μαχαίρι στον λαιμό, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν, με το αυτοκίνητο του 34χρονου, τη σορό της σε δύσβατη δασική περιοχή ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου την εγκατέλειψαν. Φρόντισαν όμως πρώτα να της αφαιρέσουν 80 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Mega, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο σύντροφος της 41χρονης και ο φίλος του της είχαν στήσει ενέδρα. Ο σύντροφός της την έδεσε με χειροπέδες, τοποθέτησε ταινία στο στόμα της και μαζί με τον συνεργό του της κατάφεραν πολλαπλές μαχαιριές.

Η 41χρονη μπήκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, γύρω στις 11, στο σπίτι του συντρόφου της. Εκεί την περίμεναν οι δύο δράστες, οι οποίοι φαίνεται πως ήταν προσυνεννοημένοι για όσα θα έκαναν στη συνέχεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο φίλος του κατάφερε να ακινητοποιήσει τη 41χρονη με μαχαίρι, ενώ ο σύντροφός της την έδεσε με χειροπέδες και τοποθέτησε ταινία στο στόμα της. Στη συνέχεια, τη μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού και της κατάφεραν πολλαπλές μαχαιριές στον λαιμό, με τη 41χρονη να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Οι δύο δράστες μετά τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου της απέσπασαν το ποσό των 80 ευρώ.

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε χθες σε δασώδη έκταση ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και τη Γαλάτιστα στη Χαλκιδική και έφερε μαχαιριές στο στήθος και τον λαιμό.

Εκτός από τον σύντροφο της 41χρονης, συνελήφθη και ο φίλος του, ο οποίος βοήθησε για να εξαφανίσουν τη σορό.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Φίλος του συντρόφου της άτυχης Γεωργίας "ξεκλείδωσε" το θρίλερ - Η ομολογία και τα διεγραμμένα μηνύματα στα κινητά


Θεσσαλονίκη: Σκηνοθετημένη ληστεία που πήγε λάθος

Σύμφωνα με όσα έχουν ισχυριστεί μέχρι τώρα οι δύο άνδρες, ο σύντροφός της και ο φίλος του δεν είχαν σκοπό να τη δολοφονήσουν, αλλά να τη ληστέψουν.
Σύμφωνα με το Newsbomb.gr, ήθελαν να την ακινητοποιήσουν, όπως λένε, και στη συνέχεια να πάνε στο πατρικό της και να αρπάξουν κάποια χρήματα που είχε μαζέψει.
Για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον.

Ο φίλος ισχυρίζεται ότι, ενώ την είχαν ακινητοποιήσει, πάνω στη συμπλοκή την τραυμάτισαν και τότε ο σύντροφος άρχισε να τη μαχαιρώνει.

Σοκάρει το γεγονός ότι, ενώ τη δολοφόνησαν, την έβαλαν σε ένα μπαούλο, μπήκαν στο αμάξι για να πάνε στη Χαλκιδική και να κρύψουν το πτώμα της, ενώ είχαν και την ψυχραιμία να ψάξουν να βρουν αν πάνω της είχε χρήματα, καθώς δεν κατάφεραν να της αρπάξουν το ποσό που ήθελαν και τελικά της έκλεψαν 80 ευρώ!

Οι δύο άνδρες κρατούνται και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης, ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία, με την οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Τόσο ο σύντροφος της 41χρονης όσο και ο φίλος του είναι γνώριμοι της Αστυνομίας, με τον πρώτο να έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν.

Τα αντιφατικά μηνύματα που βρέθηκε ότι στάλθηκαν από το κινητό της γυναίκας και που τελικά θεωρείται ότι δεν έστειλε η ίδια κίνησαν υποψίες και στις διωκτικές Αρχές, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχουν στα χέρια τους και άλλα στοιχεία που «έδεσαν» τους δύο άνδρες, όπως υλικό από κάμερες και ευρήματα στο σπίτι του συντρόφου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες φρόντισαν να καλύψουν τα ίχνη τους καθαρίζοντας το διαμέρισμα, ενώ πέταξαν ακόμα και το στρώμα πάνω στο οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα.


«Του είπα να ομολογήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα»

«Αυτό που του είπα, εμμέσως πλην σαφώς, όσο γίνεται πιο γρήγορα να ομολογήσει», είπε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Nοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος είχε βρεθεί με τον σύζυγο της 41χρονης σε στούντιο τηλεοπτικής εκπομπής.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ο σύντροφος της 41χρονης προσπαθούσε να χτίσει άλλοθι, λέει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

«Από την πρώτη στιγμή φάνηκε από τα μηνύματα που έστειλε, γιατί αυτός είπε ''κοιμόμουν με τη σύντροφό μου και κάποια στιγμή αυτή έφυγε, εγώ δεν το πήρα χαμπάρι''. Τον ρώτησα ''κοιμάστε μαζί, στο ίδιο κρεβάτι'' και μου λέει ''ναι'' και ''δεν κατάλαβες τίποτα'', του είπα, ''δεν κατάλαβα'', μου είπε».

Ο κ. Καλλιακμάνης θεώρησε λίγο περίεργο για έναν τέτοιο τύπο να μην καταλάβει τίποτα, γιατί έχει αντίληψη, όπως είπε, και φάνηκε αυτό από τον τρόπο που προσπάθησε να καλυφθεί. «Πήρε το κινητό της νεκρής, έστειλε μήνυμα στο κινητό του, φαινόταν ότι είναι ένα τυπικό μήνυμα που δεν στέλνει κάποιος που ζει με έναν άνθρωπο και περιμένει παιδί. Ήθελε να φτιάξει ένα άλλοθι».

«Ωχριά μπροστά του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος»

«Θα φανεί αν ήταν οικονομικοί οι λόγοι ή αν ήταν αυτό το συνηθισμένο ''φεύγω και σε αφήνω''. Οι πληροφορίες λένε οικονομικοί», σημειώνει ο κ. Καλλιακμάνης.

«Αυτός ο τύπος… Ωχριά μπροστά του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, γιατί είχε φτιάξει ένα σενάριο, μέχρι εχθές έλεγε ''εγώ θα βρω τον δολοφόνο της συντρόφου μου, που να χαθεί ο κόσμος''. Για να αποπροσανατολίσει, πήγε στο σπίτι ο ίδιος ή ο συνεργός του και έφτιαξε ένα σκηνικό για να δείξει ότι ίσως να ζει η γυναίκα. Κάποιος μπήκε μέσα στο σπίτι, ενώ η Αστυνομία είχε κλειδώσει την πόρτα, και άφησε ένα φως ανοιχτό. Ένας πολύ πονηρός άνθρωπος», λέει ο κ. Καλλιακμάνης.

«Αυτός, απ' ό,τι φαίνεται, είχε παρελθόν όσον αφορά την κακοποίηση των συντρόφων του. Είχε κακοποιήσει κάποιες γυναίκες που ήταν μαζί του, θα δούμε τι θα πει ο ίδιος», προσθέτει.


«Μην πέφτουμε στην παγίδα ''θα τον αλλάξω εγώ''»

Από την πλευρά της, η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη, αναφερόμενη στην υπόθεση, συμβουλεύει «να μην πέφτουμε στην παγίδα ότι κάποια γυναίκα τον έχει προκαλέσει, γι’ αυτό συμπεριφέρθηκε έτσι, και σε μένα θα είναι καλύτερος. Ένας άντρας ο οποίος έχει ένα κακοποιητικό παρελθόν δεν μπορούμε να το υποτιμάμε. Μην πέφτουμε στην παγίδα ότι ''θα τον αλλάξω εγώ''».

«Το έμφυλο στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο στην ελληνική οικογένεια», καταλήγει.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμα προστίθεται:

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01η-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς οι ανωτέρω τής επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή, όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.