Τη διαφωνία του με τη νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος το βράδυ της Δευτέρας.

Ειδικότερα, στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στο TV100, ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, επανέλαβε τη διαφωνία της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι ο γάμος «είναι σχέση ανδρός και γυναικός». Όσο για τα προβλήματα που αφορούν στη σχέση ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε πως «έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης».

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: «Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή»

Και συνέχισε: «Η προσωπική μου θέση σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορεί να διαφέρει από την θέση της αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως διατυπώθηκε και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, χωρίς αυτό να έχει μια μορφή απαξίωσης προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ένα συγκριμένο τρόπο ζωής ή κάποιες επιλογές αλλά έχει να κάνει με αυτό που Εκκλησία πάντοτε πίστευε, πιστεύει και θα διακηρύσσει. Ότι ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός. Ασφαλώς η πολιτεία οφείλει να επιλύσει κάποια νομικά ζητήματα, που κατά καιρούς ανακύπτουν. Νομίζω ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια.

Διαβάστε ακόμα: Παύλος Μαρινάκης: Απόφαση Μητσοτάκη εάν θα μπει κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία».

«Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία», είπε με έμφαση ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο:

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην #TV100 έδωσε σήμερα (Δευτέρα 8-1-24), ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος. Μιλώντας στην εκπομπή «Εφ’ όλης της ύλης» με τον Βασίλη Κοντογουλίδη πήρε θέση για το θέμα των ημερών, το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Δημοσιεύτηκε από TV100 Thessaloniki στις Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2024