Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων βρίσκονται σήμερα Γυμνάσια και Λύκεια των Χανίων, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, εξαιτίας της μετατροπής Λυκείου της πόλης σε Πειραματικό.

Ειδικότερα, γονείς και καθηγητές ζητούν άμεση λύση στο θέμα με τη στέγαση του Πειραματικού Λυκείου, χωρίς όμως να επηρεαστούν οι μαθητές των ήδη υπαρχόντων λυκείων της πόλης που είναι υπερπλήρη σε πολλές των περιπτώσεων.

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 8/01, οι γονείς των μαθητών του 5ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ Χανίων στη Νέα Χώρα έκλεισαν συμβολικά τα σχολεία της πόλης, τονίζοντας πως περιμένουν την απάντηση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα του Πειραματικού.

*Διαβάστε εδώ: Ένα εκατοµµύριο λιγότεροι στην Ελλάδα µέχρι το 2050 - Ο πληθυσµός στη χώρα µας θα συνεχίσει να µειώνεται για τριάντα χρόνια

Παράλληλα, έγιναν κινητοποιήσεις και στην Αμπεριά, στο 4ο Γενικό Λύκειο και το 6ο Γυμνάσιο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου, Γιώργος Πιτσουλάκης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που θα ανακύψει στην τυχόν μετατροπή οποιουδήποτε σχολείου της πόλης σε Πειραματικό, καθώς θα προκύψουν αλυσιδωτές αντιδράσεις και καταστροφικές συνέπειες σε μαθητές και καθηγητές.

«Τα παιδιά θα φύγουν από τη γειτονιά τους, θα δημιουργηθούν καταστάσεις που θέλουμε να αποφύγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Για το πρόβλημα της σχολικής στέγασης

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η πόλη με μαθητές να στοιβάζονται μέσα σε σχολικές αίθουσες.

Με τη σειρά της, η πρόεδρος συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Χανίων Ελίνα Λυκάκη, τόνισε πως «θωρούμε αδιανόητο ότι τρία χρόνια μετά τη δημιουργία του Πειραματικού Γυμνασίου, να μην έχει υπάρξει μέριμνα για τη δημιουργία Πειραματικού Λυκείου».

Επίσης, η ίδια ως εκπαιδευτικός, αναφέρθηκε και στα ζητήματα που αντιμετωπίζει για την εξεύρεση αίθουσας στα τμήματα που κάνει μάθημα.

«Δεν γίνεται να περιφερόμαστε σαν θίασος από αίθουσα σε αίθουσα», ανέφερε και ζήτησε να εξευρεθεί άμεσα λύση.


Τα σχολεία της Αμπεριάς συνολικά φιλοξενούν περίπου στους 700 μαθητές, οι οποίοι σε περίπτωση μετατροπής του λυκείου σε Πειραμαιτικό θα είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν άρδην την καθημερινότητά τους, αφού θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία της πόλης.

*Πηγή: zarpanews.gr