Δύο μυστηριώδεις εξαφανίσεις νέων ανθρώπων, του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι και της 41χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, έχουν θέσει σε συναγερμό τις Αρχές, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν χάθηκαν με τη θέλησή τους.

Ειδικά στην υπόθεση του Μεσολογγίου οι αστυνομικοί εξέταζαν χθες όλη μέρα έναν 51χρονο επιχειρηματία της περιοχής ως ύποπτο για την εξαφάνιση του νεαρού, τον οποίο συνέλαβαν για οπλοκατοχή. Στην υπόθεση, πάλι, της Θεσσαλονίκης τα ευρήματα ήταν τέτοια που πλέον την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: "Πέπλο" μυστηρίου γύρω από την εξαφάνιση του 31χρονου – Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές

Μεσολόγγι: Τα δανεικά

Τα ίχνη του Μπάμπη Κούτσικου εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο βασικός ύποπτος- ο 31χρονος πήγε για κυνήγι. Ζήτησε, μάλιστα, από τον επιχειρηματία, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του ιδίου, να τον μεταφέρει με το μαύρο τζιπάκι του στον δρόμο που οδηγεί στα ΤΕΙ Μεσολογγίου, περίπου 10 λεπτά έξω από την πόλη.

Εν συνεχεία, όπως υποστήριξε ο βασικός ύποπτος στους αστυνομικούς, έφυγε για ένα χωριό της ορεινής Ναυπακτίας, εκεί όπου βρισκόταν όταν τον κάλεσαν οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του 31χρονου, όλα έχουν σχέση με τις 17.000 ευρώ που είχε δανείσει πριν από καιρό στον επιχειρηματία ο αγνοούμενος, ποσό το οποίο μέχρι σήμερα ο βασικός πλέον ύποπτος αρνούνταν να επιστρέψει. Ο Μπάμπης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό ζει στην Ιταλία και εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία με φωτοβολταϊκά πάνελ, ήταν φίλος με τον 51χρονο και δεν ήθελε να τσακωθεί μαζί του, ωστόσο συχνά τον καλούσε και του τα ζητούσε.

Η μητέρα του 31χρονου, αλλά και η Χριστίνα, μία από τις αδελφές του, μιλώντας στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», υποστήριξαν ότι φοβούνται για τα χειρότερα: «Κάθε ώρα που περνά λιγοστεύουν οι ελπίδες. Ο Μπάμπης είναι εξαφανισμένος από το απόγευμα της Πέμπτης. Ψάχνουμε όλοι οι συγγενείς κάθε μέρα κοντά στην περιοχή όπου η κεραία έπιασε το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου του ανθρώπου μας. Αυτό που θέλουμε είναι να είναι καλά και να τον βρούμε άμεσα».

Μέχρι και χθες το βράδυ δεκάδες πυροσβέστες, μέλη της 6ης ΕΜΑΚ, μαζί με τον Τζόρνταν, τον σκύλο έρευνας της υπηρεσίας, ένας ακόμα σκύλος αναζήτησης ιδιωτικής διασωστικής ομάδας και τα μέλη της, καθώς και ο χειριστής ενός drone σάρωσαν μια τεράστια περιοχή κοντά σε γεφύρια και παραποτάμια τμήματα, όμως οι έρευνες δεν απέφεραν κανένα αξιοποιήσιμο στοιχείο.

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της άρσης απορρήτου του τηλεφωνικού δικτύου προκειμένου οι αστυνομικοί να γνωρίζουν λεπτομερώς τη διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε το κινητό τηλέφωνο του θύματος, αλλά και του υπόπτου, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τα σημεία που κινήθηκαν οι δύο άνδρες. Ο επιχειρηματίας, πάντως, μέχρι και αργά χθες το βράδυ αρνούνταν να πει το παραμικρό.


Τι δείχνουν οι έρευνες

Αρκετές κλήσεις έχουν λάβει οι Αρχές για άτομα που μοιάζουν στη 41χρονη Γεωργία, της οποίας τα ίχνη εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τον σύντροφό της, πριν εξαφανιστεί σήκωσε από τον λογαριασμό του 5.000 ευρώ, έστειλε μηνύματα στον ίδιο και στη μητέρα της και εν συνεχεία χάθηκε από προσώπου γης.

Η 41χρονη Γεωργία Μουράτη δεν ήταν μόνο τριών μηνών έγκυος, αλλά άφησε πίσω και τη 13χρονη κόρη της, όπως λένε οι συγγενείς της, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αποκλείεται να εξαφανίστηκε με τη θέλησή της, αφού υπεραγαπούσε το παιδί της και ζούσε μόνο γι' αυτό.

Διαβάστε ακόμα: Εξαφάνιση 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό του συντρόφου της

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει πλέον τις έρευνες, δείχνοντας τη βαρύτητα των έως τώρα ευρημάτων που οδηγούν τις Αρχές σε άλλα συμπεράσματα και όχι στο ενδεχόμενο της οικειοθελούς εξαφάνισης. Οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση από τον σύντροφό της, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είχαν σοβαρές διαφορές, πως ήταν αγαπημένοι και μεγάλωναν μαζί τη 13χρονη κόρη της Γεωργίας. Μάλιστα, ήταν χαρούμενοι για τον ερχομό του παιδιού τους σε έξι μήνες και σε καμία περίπτωση, υποστήριξε ο σύντροφος στις Αρχές, δεν είχε κάποιο λόγο να εξαφανιστεί η 41χρονη.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο αδελφός της Γεωργίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει γίνει κάτι σημαντικό στην οικογένεια ώστε να κάνει μία τέτοια κίνηση και να εξαφανιστεί έτσι. Το σημαντικό είναι ότι ούτε το παιδί της δεν έχει ενημερώσει. Κάτι δεν μου αρέσει και δεν μου κολλάει στη σύνταξη του μηνύματος στον σύντροφό της».

Παράλληλα, ο αδελφός της ισχυρίζεται χαρακτηριστικά ότι «η αδελφή μου πήρε ένα ποσό, το οποίο πάλι δεν μου κολλάει, γιατί η αδελφή μου δεν είναι τέτοιο άτομο», ζητώντας απ' όποιον γνωρίζει το παραμικρό να ενημερώσει τις Αρχές.