Για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημοσίας υγείας, την προσωρινή μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού, δηλαδή 30 νοσηλευτών, από δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προκειμένου να ανοίξει η λειτουργία άλλων 12 κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής “ΚΑΤ”, “Άγιοι Ανάργυροι” και “Σωτηρία”, διέταξε σήμερα εγγράφως ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, και για χρονικό διάστημα τριών μηνών.

 Συγκεκριμένα, στο έγγραφό του, με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου 2024 και αριθμό πρωτοκόλλου 805, το οποίο υπογράφει ο Παναγιώτης Στάθης, αναφέρεται η εξής απόφαση:

 “Στο πλαίσιο ανάπτυξης και λειτουργίας δώδεκα (12) οργανικών κλινών ΜΕΘ στα ΓΝΑ «ΚΑΤ» (8), ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» (2) και ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» (2), αποφασίζουμε την μετακίνηση του κάτωθι Νοσηλευτικού προσωπικού, από δομές Π.Φ.Υ. αρμοδιότητας 1ης Υ.ΠΕ. στους φορείς υποδοχής, από κοινοποιήσεως της παρούσης, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης Νοσηλευτικού προσωπικού των υπ’ αριθμ. 2Κ/2019 και 7Κ/2022 προκηρύξεων ΑΣΕΠ, δυνάμει των διατάξεων των Ν. 4765/2021 (ΦΕΚ 6Α), προκειμένου για την κάλυψη των αυξανόμενων υπηρεσιακών αναγκών και την ενίσχυση του συστήματος εφημέρευσης των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αττικής”.

 Στο έγγραφο ακολουθούν τα ονόματα των 30 νοσηλευτών και τα νοσοκομεία στα οποία μετακινούνται προσωρινώς.