Υπερδιπλάσιες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), σε σχέση με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, τις οποίες είχε παραδώσει το 2019 η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ., λειτουργούν πλήρως σήμερα σε όλη τη χώρα. Ιδιαιτέρως για τη Θεσσαλονίκη λειτουργούν σήμερα 49 νέες κλίνες ΜΕΘ, περισσότερες από εκείνες τις οποίες είχε παραδώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης λειτουργούν σήμερα πλήρως 142 κλίνες ΜΕΘ, έναντι των 73, τις οποίες παρέδωσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 Με αυτόν τον ανάγλυφο τρόπο απάντησε σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τριανταφυλλίδη.

 Μάλιστα, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του προέδρου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκου, σύμφωνα με τους οποίους τρεις ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”, ο Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση σε νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών σε συμβατικές κλίνες, επρόκειτο για νοσηλεία τους σε κλίνες μονάδας αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), σε κλίνες εντατικής θεραπείας, δηλαδή, αλλά ακόμη και αυτό συνέβη για λίγες ώρες, έως ότου πραγματοποιηθεί η διακομιδή τους σε άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.