Nεαρό ζευγάρι στον Βόλο έπεσε θύμα χάκερ και έζησε έναν εφιάλτη, όταν είδε φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές στο Facebook.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός άνδρας πάτησε ένα link το οποίο είχε στείλει μια φίλη του στο messenger, προκειμένου να τη στηρίξει σε έναν διαγωνισμό που λάμβανε μέρος. Στη συνέχεια έλαβε άλλο μήνυμα με έναν κωδικό, με τον άνδρα να της το στέλνει πίσω.

Τότε ξεκίνησε και η περιπέτειά του. Αμέσως μετά είδε πως κάποιος άλλαξε τους κωδικούς του στο mail του, ενώ του ήρθε ειδοποίηση πως κάποια άλλη συσκευή χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν πάρει υλικό με ερωτικό περιεχόμενο εκείνου και της συντρόφου του.

Στη συνέχεια ο δράστης επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε 3 κάρτες των 100 ευρώ κι έπειτα θα του επέστρεφε 330 ευρώ, με το μήνυμα αυτό να αποστέλλεται και στις επαφές του.

Βόλος: "Αν δεν δώσεις λεφτά, θα στείλω παντού τις γυμνές φωτογραφίες σας" 


Ύστερα από λίγη ώρα έλαβε μήνυμα στο viber από άγνωστο λογαριασμό, το οποίο έγραφε «εγώ είμαι ο χάκερ. Αν δεν δώσεις λεφτά, αυτές οι φωτογραφίες δεν θα είναι τίποτα. Θα στείλω παντού τις γυμνές φωτογραφίες σας».

Ο δράστης έπειτα έκανε ομαδική συνομιλία με διάφορα άτομα από τις επαφές του νεαρού άνδρα στο Facebook, όπου έστειλε τις γυμνές φωτογραφίες που είχε αποσπάσει.

Τα θύματα έκαναν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, το θύμα περιέγραψε: «Καθόμουν σπίτι μου και μου ήρθε ένα μήνυμα από μία γνωστή μου στο messenger. Μου ζήτησε να πατήσω σε ένα λινκ που μου έστειλε προκειμένου να τη στηρίξω σε έναν διαγωνισμό που λάμβανε μέρος.

Στη συνέχεια μου είπε ότι θα μου έρθει ένα μήνυμα με έναν κωδικό, όπως κι έγινε, και της τον έστειλα πίσω.

Μέχρι να το καταλάβω, οι δράστες υπέκλεψαν προσωπικό υλικό από τις συνομιλίες που είχα με τη σύντροφό μου και κάνοντας ομαδικές συνομιλίες με διάφορα άτομα, άρχισαν να διαρρέουν ερωτικές φωτογραφίες, ζητώντας ως αντάλλαγμα 300 ευρώ».