Τις κινήσεις των εισαγγελικών Αρχών αναµένουν οι αστυνοµικοί των ΜΑΤ, προκειµένου, όπως υποστηρίζουν, να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του 31χρονου συναδέλφου τους, που κατέληξε έπειτα από σχεδόν τρεις εβδοµάδες νοσηλείας. Ο άτυχος Γιώργος είχε τραυµατιστεί βαρύτατα στο αριστερό πόδι του από ναυτική φωτοβολίδα που φέρεται να πέταξε ένας 18χρονος, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισµένος. Στα επεισόδια ωστόσο που είχαν προκληθεί το βράδυ εκείνης της Πέµπτης, έξω από το γήπεδο πετοσφαίρισης «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, συµµετείχαν και άλλα άτοµα, περίπου 100-150.

«Το πάλεψε σκληρά, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει αυτή την άνιση µάχη»

Οι αστυνοµικοί των ΜΑΤ περιµένουν να δουν τι τελικά θα αποφασίσουν οι εισαγγελικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση, µετά τον εντοπισµό ευρηµάτων που αποδεικνύουν την παρουσία και άλλων ατόµων στο σηµείο των επεισοδίων, µεταξύ αυτών και του 16χρονου αδελφού του προφυλακισµένου 18χρονου αγοριού. Συγγενικά πρόσωπα του άτυχου Γιώργου, µιλώντας στην «Απογευµατινή» της Κυριακής, αποκάλυψαν πως οι γονείς του δεν άντεχαν να τον βλέπουν κάθε µέρα στο νοσοκοµείο και να µην µπορούν να κάνουν τίποτε για να τον βοηθήσουν: «Οι γιατροί από την πρώτη ηµέρα µάς είχαν πει πως τα πράγµατα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ο Γιώργος είχε χάσει τεράστια ποσότητα αίµατος από τη φωτοβολίδα που έκοψε την αρτηρία του αριστερού ποδιού. Τέσσερις ηµέρες αργότερα, µας είπανε πως πλέον είναι στο χέρι του Θεού. Το πάλεψε σκληρά ο Γιώργος, περισσότερο από όσο περίµεναν οι γιατροί, δεν κατάφερε όµως να κερδίσει αυτή την άνιση µάχη». Απαρηγόρητη ήταν η σύζυγος, αλλά και οι γονείς του 31χρονου αστυνοµικού της ΥΑΤ, που κάθε ηµέρα είχαν στο πλευρό τους τούς συναδέλφους του Γιώργου. Ολοι ήλπιζαν σε ένα θαύµα, που όµως ποτέ δεν ήλθε. Πλέον, ήλθε η ώρα της ∆ικαιοσύνης, ανέφεραν συνάδελφοί του, άνθρωποι που ήταν δίπλα του την ώρα του βαρύτατου τραυµατισµού του.

«Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο χαµό του Γιώργου»

Το θέµα της οπαδικής βίας πρέπει να τελειώσει µιας διά παντός, ανέφεραν µε θυµό, ελπίζοντας πως η πολιτεία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Τα µέτρα που ανακοινώθηκαν, σε καµία περίπτωση δεν αντιµετωπίζουν το πρόβληµα. Εδώ χρειάζονται αποφάσεις, κατ’ αρχάς, για να µην υπάρξουν άλλα θύµατα -είτε αστυνοµικοί είτε οπαδοί- και, κατά δεύτερον, να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο χαµό του Γιώργου». Σύµφωνα µε δηµοσιογραφικές πληροφορίες της «Α» της Κυριακής, εξελίξεις στην υπόθεση, είτε µε εντάλµατα σύλληψης είτε µε κατηγορητήριο σε υπόπτους, αναµένονται το πρώτο 15ήµερο του νέου έτους. Οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας, πλέον, του Γιώργου έχουν αποστείλει στις αρµόδιες Αρχές τα αποτελέσµατα των εργαστηριακών ελέγχων, σύµφωνα µε τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί γενετικά υλικά και αποτυπώµατα ατόµων µε ευρήµατα από τον χώρο της συµπλοκής.

Μάλιστα, πρόκειται για άτοµα που υποστηρίζουν πως βρίσκονταν εκτός γηπέδου προτού ξεκινήσουν τα επεισόδια, είτε για άλλους που έχουν καταθέσει πως την ώρα των επεισοδίων βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου. Στην πρώτη περίπτωση, συµµετέχει ανάµεσα σε άλλους και ο µάνατζερ γνωστού καλλιτέχνη, ο οποίος σύµφωνα µε τους αστυνοµικούς φαίνεται ότι έχει εµπλοκή στην υπόθεση της διακίνησης των πολεµοφοδίων, ενώ µαρτυρίες τον τοποθετούν στον τόπο των επεισοδίων. Ο ίδιος ωστόσο υποστηρίζει ότι είχε φύγει από το γήπεδο πριν καν ξεκινήσουν τα επεισόδια. Στη δεύτερη περίπτωση ανήκει, µεταξύ άλλων, ο 16χρονος αδελφός του µοναδικού, προς το παρόν, προφυλακισθέντα ως δράστη της δολοφονίας του 31χρονου αστυνοµικού των ΥΑΤ. Ο ίδιος υποστήριξε στις απανωτές καταθέσεις του πως δεν συµµετείχε στα επεισόδια, αλλά βρισκόταν µέσα στις κερκίδες παρακολουθώντας τον αγώνα. Ωστόσο, γενετικό υλικό του σε µηχανισµό εκτόξευσης φωτοβολίδων, αλλά και άλλα εργαστηριακά ευρήµατα, τον τοποθετούν και αυτόν στα εκτεταµένα επεισόδια.

Νέα εντάλµατα

Επαρκή χαρακτηρίζουν τα στοιχεία οι συγγενείς αλλά και οι συνάδελφοι του άτυχου αστυνοµικού, που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνοµικοί που χειρίζονται την υπόθεση, καλώντας τη ∆ικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να προχωρήσει, δίχως φόβο, στην έκδοση νέων ενταλµάτων. Οι ύποπτοι τοποθετούνται στον χώρο του γηπέδου, και γενετικό τους υλικό, αποτυπώµατα, ίχνη πυρίτιδας, αλλά και µαρτυρίες από απλούς φιλάθλους είναι ορισµένα από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, υποστηρίζουν οι συνάδελφοί του που έχουν ενηµέρωση για τις εξελίξεις των ερευνών. Οι αστυνοµικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιµούν πως οι εισαγγελικές Αρχές αναµένουν το σύνολο των ευρηµάτων από τις εργαστηριακές αναλύσεις, προκειµένου να προχωρήσουν στις επόµενες κινήσεις τους. Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για το εάν τελικά ο 18χρονος και ο αδελφός του θα τεθούν σε καθεστώς προστασίας. Το έχουν ζητήσει και οι δύο άλλωστε, καθώς δέχονται απειλές για τη ζωή τους, και οι ίδιοι αλλά και οι γονείς τους από αγνώστους. Προς το παρόν, η ∆ικαιοσύνη δεν έχει αποφασίσει ακόµη εάν οι µαρτυρίες τους είναι επαρκείς, ώστε να τεθούν σε πρόγραµµα προστασίας µαρτύρων. Ειδικά για την περίπτωση του 18χρονου, τα πράγµατα είναι αρκετά δύσκολα, αφού έχει ήδη προφυλακιστεί για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνοµικού.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής»