Πριν από το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει όλοι να κάνουμε τεστ για τον κοροναϊό, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ], με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τόνισε πως στους νέους το εμβόλιο έκανε κάποιες μυοκαρδίτιδες, ενώ συνέστησε τον εμβολιασμό στους άνω των 60 και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.


Η συνέντευξη του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, κος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 fm, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Για να κάνουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να κάνουμε ένα τεστ πριν πάμε και αν είναι αρνητικό κατά 90 και πλέον % δεν έχω κοροναϊό ή τουλάχιστον δεν έχω κοροναϊό σε τέτοια επίπεδα που να μεταδίδει.

Εάν έχω κοροναϊό, το σωστότερο είναι να μην πάω πουθενά, αλλά αν για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να αφήσουμε κάποιον μόνο του, τότε αυτός πρέπει να κάτσει μακριά από τους υπόλοιπους, φορώντας μια μάσκα υψηλής προστασίας. Αν φοράω μάσκα και κάθομαι σε αρκετά μακριά απόσταση, η πιθανότητα να κολλήσω τους άλλους γίνεται πολύ μικρότερη ως ελάχιστη», είπε αρχικά.

Αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, είπε: «Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, είναι απαραίτητο. Θερμή έκκληση απευθύνω, οι άνθρωποι που είναι πάνω από 60 και οι άνθρωποι που έχουν υποκείμενα νοσήματα που τους μειώνουν την άμυνα του οργανισμού πρέπει απαραίτητα να εμβολιαστούν, γιατί αυτοί αν νοσήσουν από κοροναϊό κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Χάνουμε 50 με 60 συνανθρώπους μας κάθε εβδομάδα. Οι ευπαθείς είναι γύρω στα 2 εκατομμύρια και μέχρι τώρα αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο είναι 120 χιλιάδες δηλαδή το 5%».

*Διαβάστε εδώ: Λουκίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Έχουν τριπλασιαστεί οι αιτήσεις για αντιικά φάρμακα, κάτι που δείχνει τη δυναμική του κοροναϊού