Έχουν τριπλασιαστεί οι αιτήσεις για αντιικά φάρμακα, κάτι που δείχνει τη δυναμική του κοροναϊού, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Αθηνών, Στέλιος Λουκίδης.

Ο κ. Λουκίδης επισήμανε πως η προστασία για κάποιον που έχει νοσήσει είναι 4 με 6 μήνες, ενώ τόνισε πως υπάρχει διασπορά του covid και στις δομές υγείας.


Η συνέντευξη του Στέλιου Λουκίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Στέλιος Λουκίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

«Ο κοροναϊός δείχνει μια πολύ μεγάλη δυναμική. Χθες κάναμε 1.800 εγκρίσεις αντιικών στην Ελλάδα, όταν πριν από ένα μήνα κάναμε γύρω στις 500. Αυτό από τη μια μεριά δείχνει τη δυναμική, αλλά από την άλλη είναι και ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, γιατί δείχνει ότι όλος ο ιατρικός κόσμος είναι σε εγρήγορση και γράφει γρήγορα τα αντιικά φάρμακα και αυτό διευκολύνει πάρα πολύ στο ότι μειώνει κατά 701 με 80% τις εισαγωγές στα νοσοκομεία», είπε αρχικά.

Για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, ανέφερε: «Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού δεν είναι αυτό που έπρεπε αλλά ούτε και κατά της γρίπης φέτος πήγε τα ίδια επίπεδα όπως είχε πάει το ’20 και το ’21. Ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο και είναι μια σημαντική προσέγγιση πρόληψης, δεν πρέπει να τον καθυστερούμε. Νομίζω ότι έπρεπε να είχε γίνει λίγο πιο δυναμική και η δική μας παρουσία στο συγκεκριμένο κομμάτι, ήμασταν ίσως λίγο πιο χαλαροί στο συγκεκριμένο κομμάτι».

«Ο μέσος όρος προστασίας από τη νόσηση και μετά είναι περίπου 4 με 6 μήνες», σημείωσε.

«Έχουμε διασπορά κοροναϊού και μέσα στις δομές υγείας», πρόσθεσε.

«Θα πάμε έτσι τους επόμενους δύο μήνες, εμείς το έχουμε καταλάβει από τις εφημερίες, γι’ αυτό είμαστε και έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε.

Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι προστατεύουμε τους ευάλωτους, αν έχουμε συμπτώματα δεν πάμε να τους επισκεφτούμε προσπαθούμε να τους προστατεύσουμε», συμπλήρωσε.

*Διαβάστε εδώ: Kοροναϊός: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις μάσκες σε κλειστούς χώρους και νοσοκομεία