Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να υπάρξουν δικαστικές εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας του άτυχου Γιώργου Λυγγερίδη, που τραυματίστηκε βαρύτατα από μια ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο πετοσφαίρισης «Μελίνα Μερκούρη» στα επεισόδια στου Ρέντη, πριν από τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, συγκεντρώνονται όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που μαζί με τις καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τα ευρήματα περιμετρικά του γηπέδου θα συμπεριληφθούν σε μια μεγάλη δικογραφία σε βάρος δεκάδων ατόμων με βασική κατηγορία τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε ακόμα: Ρέντης: Το τελευταίο "αντίο" σήμερα στον αστυνομικό των ΜΑΤ Γιώργο Λυγγερίδη - Παρών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


Επεισόδια στου Ρέντη: 30 χούλιγκαν στο στόχαστρο των Αρχών

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι υποστήριξε πως «είναι πολλά τα στελέχη που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση, έχουμε στοιχεία, είμαστε αισιόδοξοι και σε ένα εύλογο διάστημα θα έχουμε και άλλες συλλήψεις».

Στο στόχαστρο των αστυνομικών έχει μπει μια ομάδα τουλάχιστον 30 ατόμων, φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης κατά των ομάδων της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ).

Σύμφωνα μάλιστα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, «ερευνάται και η συμμετοχή τους σε άλλα περιστατικά με οπαδικό υπόβαθρο. Εξετάζονται βίντεο και πληροφορίες για συμμετοχή τους και σε επεισόδια στον Βόλο».

Νέα εντάλματα σύλληψης

Μόλις η δικογραφία, που σχηματίζεται, ολοκληρωθεί και μεταφερθεί στην Εισαγγελία, είναι θέμα της Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Για τον κ. Κατσαφάδο είναι «ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης», με τις αρμόδιες υπηρεσίες να φέρεται να έχουν συγκεντρώσει αρκετά ευρήματα, ικανά να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης ανθρώπους που ήταν παρόντες στο αιματηρό περιστατικό και συμμετείχαν. Είτε με ρόλο καθοδηγητή είτε ρίχνοντας φωτοβολίδες, μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει στην εν εξελίξει έρευνα είναι η συμμετοχή ή όχι του ανήλικου αδερφού του προφυλακισθέντος για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Υπενθυμίζεται πως προέκυψαν στοιχεία που τοποθετούν τον 16χρονο στον χώρο των επεισοδίων και θα πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα στην ίδια οικογένεια, εάν, τελικά, συλληφθεί και αυτός.