Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η σύνταξη της δικογραφίας για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στον Ρέντη, με τους αστυνομικούς να έχουν βάλει στο στόχαστρο 30 έως 50 υπόπτους. Τα ευρήματα από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη», αλλά και από τις τουαλέτες του γηπέδου, όπου βρέθηκαν μισοκαμένα ρούχα, κουκούλες και γάντια, έχουν παραδοθεί ήδη στις Αρχές. Επίσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που διενεργούν τις έρευνες έχουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα για εύρεση πυρίτιδας στα χέρια και τα ρούχα των υπόπτων, ενώ η άρση του απορρήτου της κινητής τηλεφωνίας έχει προσφέρει επιπλέον στοιχεία, δίνοντας στις Αρχές συγκεκριμένη εικόνα ποιος ήταν πού, αλλά και ποιον ρόλο είχε ο κάθε ύποπτος.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Τουλάχιστον 17 άτομα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους από τους συνολικά 120 που αναμένεται να καταθέσουν

Βασικοί ύποπτοι

Ανάμεσα στην ομάδα των υπόπτων βρίσκεται κοντινό πρόσωπο του 18χρονου συλληφθέντος για τη φονική επίθεση στον Γιώργο Λυγγερίδη, ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, αλλά και οργανωμένοι οπαδοί συνδέσμων από κοντινές περιοχές στου Ρέντη. Σημαντικό ρόλο στις έρευνες διαδραμάτισαν οι μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από απλούς φιλάθλους, αλλά και πρόσωπα «ενδιαφέροντος», τα οποία έδωσαν πληροφορίες για τον άνθρωπο που οργάνωσε την επίθεση, ποιοι ήταν οι βοηθοί του, οι οποίοι μάλιστα είχαν παραδώσει τα πολεμοφόδια στους χούλιγκαν, αλλά και ποιος είναι ο βασικός πυρήνας των ανθρώπων που επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις. Η δικογραφία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, αν δεν αλλάξει κάτι τραγικά, ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν σχέση με την πορεία των ερευνών. Για το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, αλλά και την κυβέρνηση, ο εντοπισμός όλων των ατόμων που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια, που οδήγησαν στον θάνατο έναν νεαρό αστυνομικό μόλις 31 ετών, είναι ζήτημα τιμής. Γι' αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να μη γίνουν βιαστικές κινήσεις, να εντοπιστούν όλα τα δυνατά ευρήματα που θα στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες σε βάρος των υπόπτων, ώστε αυτές να μην καταπέσουν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο.