Πέθανε το πρωί της Τετάρτης 27/12 ο Γιώργος Λυγγερίδης, ο 31χρονος αστυνομικός που είχε τραυματιστεί από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ  ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ».

Το χρονικό της δύσκολης μάχης του 31χρονου αστυνομικού στη ΜΕΘ

Με δείκτη 3 στην κλίμακα νευρολογικής εκτίμησης “Γλασκώβη”, μία τιμή την οποία λαμβάνουν οι διασώστες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στις περιπτώσεις που ο ασθενής ή ο τραυματίας είναι νεκρός, παρέλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον 31χρονο υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, από τον χώρο έξω από το κλειστό Γυμναστήριο του Ρέντη, και αφού ο βαριά τραυματίας έκανε μαζική αιμορραγία, αφού είχε δεχθεί σε ευθεία ρίξη μία ναυτική φωτοβολίδα, η οποία είχε πλήξει την μηριαία αρτηρία του αριστερού κάτω άκρου του.

Το ΕΚΑΒ διακόμισε κατεπειγόντως τον 31χρονο στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, το οποίο δενβ εφημέρευε, καθώς η διαδρομή για το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών ήταν πολύ μακριά και δεν θα άντεχε ο τραυματίας αστυνομικός.

Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας οι γιατροί ανέβασαν κατά τι τον αιματοκρίτη του και εισήγαγαν εσπευσμένως στο χειρουργείο τον βαριά τραυματία. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, μάλιστα, ο αστυνομικός έκανε ανακοπή καρδιάς για 15 λεπτά και οι γιατροί εφάρμοσαν επιτυχώς καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε σε δύο ώρες και ο τραυματίας εισήχθη διασωληνωμένος και σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ο 31χρονος βαριά τραυματίας αστυνομικός νοσηλευόταν στην ΜΕΘ σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με όλες τις ζωτικές λειτουργίες του να υποστηρίζονται μηχανικά, ενώ την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου οι χειρουργοί υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου του, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος να εκδηλώσει σηπτικό σοκ ο βαριά τραυματίας.

Προϊόντος του χρόνου και εν αναμονή του νευρολογικού ελέγχου στον 31χρονο βαριά τραυματία αστυνομικό, μετά από την διακοπή των κατασταλτικών φαρμάκων, τα οποία του χορηγούνταν από την αρχή της νοσηλείας του στη ΜΕΘ, ο βαριά τραυματίας αστυνομικός κατέληξε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου, στις 12:34, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου, Ανδρέα Πλεμμένου.


Το χρονικό των επεισοδίων στις 7 Δεκεμβρίου στου Ρέντη και ο τραυματισμός του αστυνομικού

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 150 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες, αιχμηρά αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν παρατεταμένη έξω από το γήπεδο στου Ρέντη που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Οι θερμόαιμοι οπαδοί, λίγα λεπτά αργότερα, προχώρησαν σε «βροχή» ρίψεων φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα μία από αυτές να καρφωθεί στον μηρό του 31χρονου αστυνομικού.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 31χρονο άνδρα που είχε χάσει πολύ αίμα και τον μετέφερε χωρίς τις αισθήσεις του σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Παράλληλα, λόγω των καπνογόνων που χρησιμοποιήθηκαν, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός του γηπέδου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια και αρκετή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα. Την ίδια ώρα, από το γήπεδο αποχώρησαν αργά το βράδυ όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου.