Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από τα δεκάδες τροχαία που σημειώθηκαν το τριήμερο των εορτών των Χριστουγέννων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εάν συνεχιστεί μάλιστα η ίδια κατάσταση και κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, τότε η χώρα μας πιθανόν θα σπάσει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ θυμάτων σε τροχαία κατά τη διάρκεια των εορτών την τελευταία 10ετία.

Διαβάστε ακόμα: Tροχαία δυστυχήματα: Βαρύ το τίμημα των νεκρών της ασφάλτου - 518 νεκροί τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο

Στους 518 οι νεκροί στην άσφαλτο από τροχαία από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο

Οι συστάσεις των αστυνομικών αλλά και οι έλεγχοι σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής και της περιφέρειας δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και πλέον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα αυξηθούν κατακόρυφα τα μπλόκα στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, όπου και κατεγράφησαν τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία.

Κυριότερες αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από τις προανακρίσεις των αστυνομικών της Τροχαίας, ήταν η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Μάλιστα, το πρώτο 10μηνο του φετινού έτους, 518 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένα μικρό χωριό, με λίγα λόγια, ξεκληρίστηκε, σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες μας τραυματίστηκαν βαρύτερα ή πιο ελαφρά.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στην άσφαλτο ξημερώματα Χριστουγέννων: Δύο νέα παιδιά νεκρά και δύο ακόμη τραυματίες μετά από τροχαία

Δύο νεκροί στα Βριλήσια - Τροχαίο-σοκ στο Πέραμα

Στα Βριλήσσια, δύο νέα παιδιά, ένα αγόρι μόλις 18 και μια κοπέλα 17 ετών, έχασαν τη ζωή τους ακαριαία τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του. Το όχημα κατέληξε πάνω σε μάντρα με αποτέλεσμα και τα δύο παιδιά να πεθάνουν επιτόπου. «Παναγιώτα και Γιάννη, θα είστε για πάντα στην καρδιά μας», έγραψαν φίλοι τους σε πανό που τοποθέτησαν στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ μόλις πριν από μία εβδομάδα ο Γιάννης είχε γιορτάσει τα 18α γενέθλιά του.

● Το τροχαίο στο Πέραμα που συνέβη επίσης τα ξημερώματα της Δευτέρας έχει συγκλονίσει διασώστες και πυροσβέστες, οι οποίοι χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν τα πόδια μιας νεαρής κοπέλας, μόλις 22 ετών, ενώ το ένα του πόδι έχασε και ο 28χρονος οδηγός του οχήματος. Πρόκειται για τον οδηγό ταξί ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται κατέληξε πάνω στις προστατευτικές μπάρες.

● Την ίδια ώρα, στην Αλεξανδρούπολη, μια νεαρή κοπέλα 19 ετών άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μετωπική σύγκρουση οχημάτων.

● Στη Λάρισα, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και να κρατηθεί στη ζωή ένας 22χρονος, ενώ με βαριά τραύματα νοσηλεύεται ένας 25χρονος που τραυματίστηκε στο ίδιο περιστατικό. Πρόκειται για τους οδηγούς δύο οχημάτων που συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά στο 5ο χλμ. Λάρισας - Τυρνάβου, λίγο μετά τις εννέα το πρωί της Κυριακής. Και τα δύο οχήματα κινούνταν, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, με μεγάλη ταχύτητα.

● Στη Θεσσαλονίκη, ένας 24χρονος έχασε τη ζωή του χθες τα ξημερώματα σε ένα σοβαρό τροχαίο. Το όχημα που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του πιθανόν λόγω υπερβολικής ταχύτητας και καρφώθηκε σε τοίχο σπιτιού στην περιοχή της Επανομής.

● Στην Πέλλα, ένας 78χρονος ψάλτης, που κατευθυνόταν στην εκκλησία για τη Λειτουργία των Χριστουγέννων, έχασε ακαριαία τη ζωή του έπειτα από τροχαίο, οι συνθήκες του οποίου διερευνώνται από τις Αρχές.

● Στα Ιωάννινα, ένας 45χρονος πυροσβέστης, που μόλις είχε τελειώσει τη νυχτερινή βάρδιά του, στην περιοχή της Κόνιτσας, έχασε τη ζωή του. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο όχημα. Ο ίδιος ανασύρθηκε νεκρός ενώ από το άλλο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

● Στη Νάουσα, τραγικό θάνατο βρήκε ο 60χρονος οδηγός μοτοσικλέτας όταν συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο φορτηγό. Παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.