Το νέο εισιτήριο για την Ακρόπολη που θα ανέρχεται στα 30 ευρώ, θα ισχύσει από την 1η Απριλίου 2025, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Διευκρίνισε ότι από τον Απρίλιο του 2024 μεμονωμένοι επισκέπτες που επιθυμούν να πληρώσουν υψηλότερο αντίτιμο, μπορούν να ξεναγηθούν ιδιωτικά στην Ακρόπολη.

*Διαβάστε εδώ: Χάρης Δούκας: Δεν ήξερα τίποτα για την “Ανάπλαση ΑΕ” - Θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα


Λίνα Μενδώνη: Διευρύνεται ο σκοπός της εταιρείας «Ανάπλαση ΑΕ»

Η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε παράλογες τις χθεσινές κινητοποιήσεις των αρχαιοφυλάκων, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της Ακρόπολης και την ταλαιπωρία των επισκεπτών.

Όπως ανέφερε η κ. Μενδωνη, είναι απορίας άξιον να θέλει το φυλακτικό προσωπικό να εξυπηρετεί τα ταμεία, τη στιγμή που οι ίδιοι θεωρούν ότι το προσωπικό φύλαξης δεν είναι επαρκές.

Για τις αλλαγές στην εταιρεία «Ανάπλαση ΑΕ», επικαλέστηκε αυτά που αναφέρονται στην τροπολογία, δηλαδή ότι διευρύνεται ο σκοπός της εταιρείας, προκειμένου να περιλαμβάνει τον συντονισμό, τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αναπλάσεων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, και όχι μόνο στα όρια του Δήμου Αθηναίων, όπως ισχύει σήμερα.