Στη διακοπή της χορήγησης των κατασταλτικών φαρμάκων προχώρησαν χθες το πρωί οι θεράποντες ιατροί του 31χρονου βαριά τραυματία αστυνομικού, ο οποίος εξακολουθεί για δέκατο τρίτο εικοσιτετράωρο να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, ο 31χρονος δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο για τη ζωή του. Οι θεράποντες ιατροί επιδιώκουν να διακριβώσουν εάν ο 31χρονος θα εκδηλώσει αντιδράσεις με τη διακοπή των κατασταλτικών φαρμάκων, προκειμένου να ελέγξουν εάν και κατά πόσο έχουν προκληθεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

Από τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νικαίας, Ανδρέα Πλεμμένο, εξεδόθη χθες, νωρίς το απόγευμα, το εξής ανακοινωθέν: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση. Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα, προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες».


Επεισόδια στου Ρέντη: Ο 31χρονος είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή για 15 λεπτά

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος υπαρχιφύλακας της ΥΑΤ έχει τραυματισθεί πολύ βαριά, καθώς δέχθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου ευθεία ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας στη μηριαία αρτηρία του αριστερού κάτω άκρου του κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Ο βαριά τραυματίας διακομίσθηκε κατεπειγόντως τότε, με τον κατώτατο δείκτη 3 στην κλίμακα νευρολογικής εκτίμησης «Γλασκώβη», στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας και λίγο μετά τις 11 μ.μ. της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου εισήχθη εσπευσμένως στο χειρουργείο, κατά τη διάρκεια του οποίου υπέστη καρδιακή ανακοπή για δεκαπέντε λεπτά, με τους χειρουργούς να τον επαναφέρουν με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

*Διαβάστε εδώ: Επεισόδια στου Ρέντη: Από αύριο ο νευρολογικός έλεγχος στον 31χρονο αστυνομικό – Θα εκτιμηθεί εάν έχουν προκληθεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες

Μάλιστα, ο 31χρονος βαριά τραυματίας, ο οποίος νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας, υπεβλήθη την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου σε ακρωτηριασμό του κάτω αριστερού άκρου του, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο σηπτικού σοκ και άλλων επικίνδυνων επιπλοκών. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο βαριά τραυματίας αστυνομικός έχει εκδηλώσει επίσης νεφρική ανεπάρκεια και υποστηρίζεται μηχανικά από εξωνεφρική κάθαρση.