Σε σταδιακή μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων προχωρούν ήδη από σήμερα το πρωί οι θεράποντες γιατροί του 31χρονου βαριά τραυματία αστυνομικού, ο οποίος εξακολουθεί για ενδέκατο εικοσιτετράωρο να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, ο 31χρονος “δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο για τη ζωή του” ούτε έχει καταστεί δυνατόν, στην παρούσα φάση, να εκτιμηθεί εάν και κατά πόσο έχουν προκληθεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες”.

Οι θεράποντες γιατροί επιδιώκουν να διακριβώσουν εάν ο 31χρονος θα εκδηλώσει αντιδράσεις με τη σταδιακή μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων, τα οποία του χορηγούν από την αρχή της νοσηλείας του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

*Διαβάστε εδώ: Επεισόδια στου Ρέντη: Νέο αίτημα από τον 18χρονο να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων - Άλλα τρία πρόσωπα έχουν υποβάλει ανάλογα αιτήματα

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα 11/12, οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μόλυνση στο υπόλοιπο σώμα του.


Επεισόδια στου Ρέντη: Ο 18χρονος κατηγορούμενος έχει ζητήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Χθες, Δευτέρα 18/12, έγινε γνωστό πως ο 18χρονος που έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί για την επίθεση με τη ναυτική φωτοβολίδα, ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Την ένταξη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν ζητήσει επίσης αυτοβούλως ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου το απέρριψε ήδη η ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο 18χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.