Για πέμπτο εικοσιτετράωρο διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας νοσηλεύεται ο 31χρονος βαριά τραυματίας αστυνομικός, που τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, ενώ οι χειρουργοί προχώρησαν σήμερα από το πρωί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για τον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου του.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι από τα πρώτα εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, θεράποντες γιατροί είχαν καταφέρει να ανατάξουν την διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού για τον νοσηλευόμενο βαριά τραυματία, ανάταξη η οποία δεν στάθηκε αρκετή για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του άκρου του.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, πάντως, ο 31χρονος βαριά τραυματίας αστυνομικός “δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του” ούτε έχει καταστεί ακόμη δυνατόν, στην παρούσα φάση, “να εκτιμηθεί το ενδεχόμενο μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης”...

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση

Νέο αποκαλυπτικό βίντεο

Υπενθυμίζεται πως το parapolitika.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα νέο βίντεο-«ντοκουμέντο» από τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο-«ντοκουμέντο» από τα επεισόδια στου Ρέντη, οι χούλιγκαν έχουν μόλις επιτεθεί στους αστυνομικούς των ΜΑΤ και επιστρέφουν πίσω στο γήπεδο, προκειμένου να χαθούν στο πλήθος.

Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκεται και ο 18χρονος, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη και ομολόγησε πως ήταν αυτός που εκσφενδόνισε τη ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στον «μηρό» του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Δείτε το βίντεο: 

Συγγνώμη ζητάει ο 18χρονος – Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος, που ομολόγησε ότι πεταξε τη φωτοβολίδα από την οποία τραυματίστηκε ο αστυνομικός το βράδυ της περασμενης Τετάρτης έξω και μακριά από τα στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη. Ο νεαρός λίγο πριν από τις 10:45 το πρωί μετήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά και παρουσία του συνηγόρου του, Αποστόλη Λύτρα, μπήκαν στο γραφείο της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, όπου ζήτησαν και έλαβαν την αναγκαία προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορό του Απόστολο Λύτρα, ζήτησε συγγνώμη και διαφοροποίησε επί της ουσίας την κατάθεσή του. Όπως ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος,  ο πελάτης του υποστηρίζει πως δεν ξέρει εαν η φωτοβολίδα του ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό.

Διαβάστε ακόμα: 
Επεισόδια στου Ρέντη - Μητέρα 18χρονου: Την έριξε τη φωτοβολίδα αλλά αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό μπορεί να είναι από άλλον

«Μου είπε πως χτύπησε και μια δεύτερη φωτοβολίδα τον αστυνομικό. Η δική του φωτοβολίδα δεν ξέρει εαν είναι αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό. Μου είπε πως δεν ανήκει σε σύνδεσμο ομάδας. Αυτό που νοιάζει τον ίδιο και την οικογένειά του είναι να γίνει καλά ο αστυνομικός», είπε ο συνήγορος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας. Ο κ. Λύτρας επανέλαβε ότι τόσο ο 18χρονος όσο και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι από την περιπέτεια υγείας του αστυνομικού, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ακόμη, όπως είπε πριν από λίγο ο συνήγορός του, Απόστολος Λύτρας, ο νεαρός έλαβε τη φωτοβολίδα από τρίτο άτομο, το οποίο δεν κατονόμασε, ενώ δεν γνωρίζει τον χειρισμό της, καθώς ποτε στο παρελθον δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο.


Ο κ. Λύτρας είπε επίσης ότι ο εντολέας του δεν είναι οργανωμένος οπαδός, ουτε είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Μετέβη στο σημείο με την παρέα του το μοιραίο βράδυ και δεν φαίνεται πως έχει μιλήσει για άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί την επίμαχη ώρα.