Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το συμβάν στο Γκάζι, που παρέα Κρητικών δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, νωρίς το πρωί του Σαββάτου (16.12.2023).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας στον ΣΚΑΪ, υπόθεση που σχετίζεται με σκληρότατους κακοποιούς είναι το περιστατικό με τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς που σημειώθηκε στο Γκάζι. «Η αφορμή ήταν μία λεκτική αντιπαράθεση. Πάτησαν μία λακκούβα με νερό και κάποιος τους φώναξε, αυτό κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή τριων ανθρώπων», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Σταύρος Μπαλάσκας για Γκάζι: «Στόχευσε με ειδικό τρόπο τα κεφάλια τους για μία λεκτική αντιπαράθεση»

Αναφερόμενος στον Αλβανό δράστη που πυροβόλησε, ο Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε ότι έχει έναν τεράστιο φάκελο στην αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν.

«Στόχευσε με ειδικό τρόπο τα κεφάλια τους για μία λεκτική αντιπαράθεση, δεν τον ένοιαξε καθόλου ότι τον αναζητούν οι κάμερες. Ο άνθρωπος αυτός έχει δύο πόρτες, μία στην Αλβανία, που αν κρυφτεί στα βουνά άντε να τον βρεις και μία στην Ιταλία, γιατί συνεργάζεται με την Αλβανική μαφία της Ιταλίας», δήλωσε.

Σημειώνεται πως ο ένας από τους τρεις τραυματίες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, ενώ δεν απειλείται η ζωή των υπόλοιπων δύο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο Mega, είπε ότι «υπάρχουν πολλές τέτοιες συμμορίες που τους ξέρει η αστυνομία όμως θα πρέπει να καταγγέλλονται τα περιστατικά, να υπάρχουν μαρτυρίες ότι συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση».

Γκάζι: Η αναζήτηση του γκρι τζιπ

Στο μεταξύ, στην ΕΛΑΣ αναμένουν την βαλλιστική προκειμένου να διαπιστώσουν αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική ενέργεια, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο ρούχο ενός εκ των θυμάτων έχει βρεθεί DNA του δράστη, το οποίο όμως είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να ταυτοποιηθεί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με βάση τον τρόπο που κινήθηκαν οι δράστες, εκτιμούν ότι πρόκειται για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, ενδεχομένως ανθρώπους της νύχτας που έχουν εμπλακεί και στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες, πιθανόν και δολοφονίες.

Με βάση τα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής, τις καταθέσεις, τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει θα επιχειρήσουν να φθάσουν στους δράστες της πρωτοφανούς αυτής επίθεσης.

Οι Κρητικοί επέστρεφαν από διασκέδαση -είχαν έρθει για μπάτσελορ στην Αθήνα- και στις 7 το πρωί περπατούσαν τρώγοντας στα στενά στο Γκάζι και όπως ισχυρίζονται μιλώντας μεταξύ τους δυνατά. Εκείνη την ώρα περνούσε το γκρι τζιπ από το οποίο κατέβηκαν οι δύο άνδρες ζητώντας το λόγο από τους Κρητικούς.

Διαβάστε ακόμα: Γκάζι: Βίντεο με το πρόσωπο του Αλβανού "πιστολέρο" έχει η ΕΛΑΣ - Σε κρίσιμη κατάσταση ο Κρητικός 33χρονος πατέρας δύο παιδιών

Στο βίντεο φαίνεται ο ένας εκ των τριών να συνομιλεί μαζί τους και ένας άλλος Κρητικός να κάνει κινήσεις σαν να λέει να λήξει το συμβάν. Είναι εκείνος που τρώει το χαστούκι από έναν από τους δράστες, χαστούκι το οποίο αντεπέδωσε και υπήρξε αναβρασμός με τον δράστη να σηκώνει το πιστόλι και να πυροβολεί τα τρία παιδιά στο κεφάλι. Οι φίλοι τους στέκονται αμήχανοι, αδυνατώντας να πιστέψουν όλο αυτό το σκηνικό που έχει εκτυλιχθεί μπροστά τους.

Εξαιρετικά σημαντικές κρίνονται και οι μαρτυρίες των θυμάτων, όπως και των υπολοίπων Κρητικών της παρέας. Οι ίδιοι μέχρι στιγμής φέρονται να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν συναντηθεί ξανά με τους δράστες κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσα σε κάποιο κλαμπ ή μαγαζί από αυτά που επισκέφθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.