Πρωτοχρονιά στα κρατητήρια δεν αποκλείεται να κάνουν τουλάχιστον πέντε άτομα που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή στον Ρέντη, όπου τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός της ΥΑΤ, ο οποίος εξακολουθεί να χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει αρκετά ευρήματα και ενδείξεις συμμετοχής συγκεκριμένων προσώπων στα αιματηρά επεισόδια, τα οποία σταδιακά αποστέλλουν στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια Πειραιά που χειρίζονται την υπόθεση και εκτιμούν πως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων ενδεχομένως να εκδοθούν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης.

Πυρίτιδα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, αστυνομικοί κάλεσαν εκ νέου άτομα για τα οποία έχει προκύψει η παρουσία τους στον χώρο των επεισοδίων. Ανάμεσά τους ήταν και ο αδελφός του 18χρονου προφυλακισθέντος, γενετικό υλικό του οποίου βρέθηκε σε πυροσωλήνα ναυτικής φωτοβολίδας, ενώ βγήκε θετικός και στην εξέταση για πυρίτιδα στα χέρια του. Στους αστυνομικούς ο ανήλικος φέρεται να δικαιολόγησε την παρουσία των ενοχοποιητικών στοιχείων λέγοντας πως είδε ένα αντικείμενο πεσμένο στο έδαφος και το έπιασε να δει τι είναι.

*Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Ξεσπά ο πατέρας του 18χρονου - "Να τιμωρηθεί ο γιος μου αν το έκανε αλλά όχι μόνο αυτός"

Η οικογένεια των δύο αγοριών βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς δεν αποκλείεται και ο δεύτερος γιος τους, μόλις 16 ετών, να συλληφθεί και αυτός.

Ο 18χρονος αδελφός του, πάντως, που ήδη προφυλακίστηκε για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού διατύπωσε εκ νέου την πρόθεση να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, με αντάλλαγμα σοβαρές πληροφορίες για τους διοργανωτές της αιματηρής επίθεσης.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό εάν οι δικαστικές Αρχές θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν το αίτημα του 18χρονου, με τον ίδιο, πάντως, να εκφράζει σοβαρούς φόβους για την ασφάλεια του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του.

Ταυτόχρονα, ο 26χρονος μάνατζερ γνωστού καλλιτέχνη, που επίσης βγήκε θετικός στην εξέταση για πυρίτιδα, επιμένει πως ήταν εκτός του γηπέδου όταν συνέβησαν τα επεισόδια. Ωστόσο, όπως του ανακοίνωσαν οι αστυνομικοί, το άλλοθι που πρόβαλε δεν επιβεβαιώνεται, ενώ συνδυαστικά με το παρελθόν του η θέση του είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ο νεαρός έχει απασχολήσει για οπαδική βία και συμπλοκές με οπαδούς άλλων ομάδων, έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού ενώ εμφανίζεται να είναι υψηλόβαθμο στέλεχος συνδέσμου στην Αττική. Μάλιστα, έχει χρόνια κόντρα με συγκεκριμένη ομάδα χούλιγκαν, με τον ίδιο να έχει αναγκασθεί να ξεγυμνωθεί και να πέσει στη θάλασσα για να γλιτώσει τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Είσοδος με κινητό

Την ίδια ώρα, μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα εμφανίζουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου θα μπαίνουν πλέον οι φίλαθλοι των ομάδων στις θύρες, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Ο υπουργός, επίσης, ανέφερε πως τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα θα πραγματοποιείται έλεγχος λειτουργίας των καμερών του γηπέδου. Το ίδιο θα συμβαίνει και το πρωί της ημέρας του αγώνα. Εάν οι κάμερες δεν είναι πλήρως λειτουργικές, τότε ο αγώνας θα διεξάγεται χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 18/12