Από τις αρχές της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των ατόμων που τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν τοποθετούν στον χώρο των επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο βόλεϊ «Μελίνα Μερκούρη».
Γενετικό υλικό και αποτυπώματα του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου κατηγορούμενου για τον βαρύτατο τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού της ΥΑΤ εντοπίστηκαν σε πυροσωλήνα, ενώ στα χέρια του βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Θετικός στον έλεγχο για πυρίτιδα βγήκε και ο 26χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ. Τόσο ο ανήλικος όσο και ο μάνατζερ είχαν αναφέρει στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς -και μάλιστα δύο φορές ο 16χρονος, αφού έδωσε συμπληρωματική κατάθεση- ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα έγιναν έξω από το γήπεδο. Ο μεν πρώτος υποστήριξε ότι δεν ακολούθησε τον αδελφό του στα επεισόδια και παρέμεινε μέσα στις κερκίδες του γηπέδου, ο δε μάνατζερ πως είχε αποχωρήσει από το γήπεδο αρκετή ώρα προτού αυτά ξεκινήσουν.

Επεισόδια στου Ρέντη: Αντικρουόμενες καταθέσεις

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είχαν καταλάβει από την πρώτη στιγμή πως οι δύο νεαροί δεν είχαν πει την αλήθεια, αφού έδωσαν αντικρουόμενες καταθέσεις. Μάλιστα προέκυψαν και μαρτυρίες άλλων φιλάθλων, οι οποίες τους τοποθετούν την ώρα των επεισοδίων εκτός του γηπέδου. Τα ευρήματα των αστυνομικών βρίσκονται από χθες στα χέρια του εισαγγελέα και της ανακρίτριας Πειραιά, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση. Όπως ενημέρωσαν τους αστυνομικούς, θα περιμένουν την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ελέγχων προκειμένου να συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα και μόνο τότε θα προχωρήσουν στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης εναντίον όσων προκύψει η συμμετοχή στα επεισόδια.
Για τους αστυνομικούς της Αθλητικής Βίας, η παρουσία τόσο του 16χρονου αδελφού του μοναδικού -προς το παρόν- κατηγορούμενου αλλά και του μάνατζερ στα επεισόδια είναι ξεκάθαρη. Βέβαια, χρειάζονται επιπλέον στοιχεία, καθώς οι δύο νεαροί μπορεί να υποστηρίξουν ότι, φεύγοντας από το γήπεδο, απλώς ακούμπησαν τα αντικείμενα. Συνεπώς οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα από την ανάλυση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ώστε να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στον χώρο των επεισοδίων, αλλά και τυχόν μηνύματα και κλήσεις που αντάλλαξαν με άλλους υπόπτους. Ανάμεσα σε αυτούς, τον φερόμενο ως υποκινητή των επεισοδίων και τους βοηθούς του. Τους ανθρώπους δηλαδή που μοίραζαν τις βόμβες μολότοφ, τις πέτρες και τις ναυτικές φωτοβολίδες στους χούλιγκαν προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς της ΥΑΤ που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να προκύψουν και νέα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία επίσης θα αποσταλούν στις δικαστικές Αρχές, με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν ότι πλέον έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα στοιχεία των βασικών κατηγορουμένων, τον ρόλο τους και τις κινήσεις τους.
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»