Ο επιχειρηματίας σύζυγος, πρώην σταρ Ελλάδας, αγαπούσε την χλιδάτη ζωή και δεν το έκρυβε, ωστόσο τώρα είναι αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη καθώς φέρεται να είναι ο εγκέφαλος σπείρας που εξαπατούσε το Δημόσιο.

Πανάκριβα υπεραυτοκίνητα, αξίας άνω των 100.000 ευρώ, χλιδάτες διακοπές σε θέρετρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και έξοδοι σε νυχτερινά κέντρα, όπου οι λογαριασμοί ανέρχονταν σε πολλές χιλιάδες ευρώ ο καθένας, χαρακτηρίζουν -ανάμεσα στα υπόλοιπα- την ηγετική ομάδα της σπείρας που είχε φεσώσει το ελληνικό Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ (15.000.000 για την ακρίβεια).

Επιχειρηματίας σύζυγος πρώην εστεμμένης ο φερόμενος εγκέφαλος

Στη συμμορία των απατεώνων εγκέφαλος φέρεται να είναι ο 48χρονος σύζυγος μοντέλου που πριν από λίγα χρόνια είχε ανακηρυχθεί «Σταρ Ελλάς». Ένας άνθρωπος γνωστός για τις εντυπωσιακές εξόδους του στη νύχτα, όπου σαμπάνιες και άλλα ακριβά αλκοολούχα ποτά έρρεαν άφθονα, ενώ τα λουλούδια δεν προλάβαιναν να φτάνουν στο τραπέζι του, μιας και κατέληγαν με γρήγορες κινήσεις στα πόδια ακριβοπληρωμένων τραγουδιστών στα καλύτερα μαγαζιά της Αττικής και όχι μόνο. Άλλωστε το προφίλ του επιχειρηματία στο διαδίκτυο έχει δεκάδες φωτογραφίες από ταξίδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες κοσμοπολίτικες περιοχές του κόσμου, τα οποία, όπως αποδεικνύεται από τις Αρχές, γίνονταν με χρήματα που έκλεβαν ο ίδιος και η συμμορία του από το ελληνικό Δημόσιο. Παρεμφερείς φωτογραφίες έχει και ο πρώην σύντροφος γνωστής τραγουδίστριας του λαϊκού ρεπερτορίου, ο οποίος δεν συνελήφθη, αλλά είναι συγκατηγορούμενος με τους 11 συλληφθέντες.

 Αλέξης Κούγιας: Αόριστο το κατηγορητήριο

Νωρίτερα χθες το μεσημέρι σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του φερόμενου ως εγκεφάλου, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «αόριστο κατηγορητήριο που δεν αποδεικνύει την εμπλοκή του πελάτη μου». Πρόκειται για τουλάχιστον 5.000 σελίδες δικογραφίας, σύμφωνα με τον νομικό παραστάτη του 48χρονου συλληφθέντος επιχειρηματία, που δεν αποδεικνύουν επί της ουσίας την εμπλοκή του πελάτη του, ο οποίος έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι στις τηλεφωνικές επαφές τους τα μέλη της σπείρας δεν έπαιρναν καμία προφύλαξη. Χρησιμοποιούσαν τα ονόματα των εταιρειών-φαντασμάτων, ζητούσαν την ανάληψη και τη μεταφορά σημαντικών χρηματικών ποσών δίχως να προστατεύουν τις συνομιλίες τους, ενώ είναι εμφανές από τους διαλόγους που κατέγραψε ο «κοριός» της Αστυνομίας ότι τα μέλη της σπείρας ήταν καλοπληρωμένα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως οι περισσότεροι κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα, τα περισσότερα από τα οποία δεν ήταν γραμμένα στο όνομά τους αλλά στα ονόματα κάποιων εκ των εταιρειών.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ