Περίεργη χαρακτηρίζεται η σύμπτωση με κλοπές ναυτικών φωτοβολίδων λίγες ημέρες πριν το περιστατικό των επεισοδίων στου Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα ναυτική φωτοβολίδα να τραυματίσει σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News, άγνωστοι στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου διέρρηξαν σκάφη στη μαρίνα στις Τζιτζιφιές και άρπαξαν ναυτικές φωτοβολίδες, χωρίς να αξίζουν άλλα αντικείμενα αξίας.

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Live News οι ιδιοκτήτες βρήκαν πόρτες διαλυμένες και παραβιασμένες, τα ξύλινα ντουλάπια στα ενδότερα ανοιχτά, στο πάτωμα από κουτιά με εργαλεία μέχρι σωσίβια και ρούχα που επέλεξαν να αφήσουν οι δράστες μετά την επιδρομή τους.., τα λουκέτα που υπήρχαν σπασμένα και σε μια σειρά από σκάφη στη μαρίνα «Δ» στις Τζιτζιφιές, πανομοιότυπες εικόνες καταστροφής, όπως αυτές, που δείχνουν όλα όσα αντίκρισαν πριν από λίγες μέρες οι ιδιοκτήτες τους.

 Άρπαξαν μόνο τις ναυτικές φωτοβολίδες

Οι δράστες, όπως δείχνει η αυτοψία του Live News στο σημείο, πήραν τα σκάφη που ήταν αραγμένα στη Μαρίνα με τη σειρά. Όπως λένε οι ιδιοκτήτες, έψαξαν, βρήκαν και πήραν τις ναυτικές φωτοβολίδες που υπήρχαν μέσα σε ντουλάπια, για λόγους ασφαλείας

Το ίδιο σοκ για όλους, όσοι είδαν τις περιουσίες τους λεηλατημένες. Κάποιοι τράβηξαν φωτογραφίες και άλλοι ανέβασαν βίντεο στα οποία περιγράφουν τις εικόνες μπροστά τους.

Όπως λένε στο Live News θύματα, η συγκεκριμένη Μαρίνα δεν επιτηρείται από κάμερες ασφαλείας και οι δράστες χτύπησαν στις αρχές του μήνα 3 φορές ανενόχλητοι.

Τα χτυπήματα σημειώθηκαν στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, πάντα μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν η Μαρίνα ήταν άδεια από κόσμο και οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στα σπίτια τους.

Ποιοι και γιατί ήθελαν τις ναυτικές φωτοβολίδες στα χέρια τους; Γιατί μπήκαν 3 φορές στη διαδικασία να κάνουν καταδρομικές επιθέσεις στο σημείο; Γιατί ήθελαν να φύγουν με όσο το δυνατόν περισσότερες από τη Μαρίνα «Δ στις Τζιτζιφιές; Είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση.

Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και οι ιδιοκτήτες των σκαφών σκέφτονται τις τελευταίες μέρες το κόστος των ζημιών, αφού όπως τονίζουν δεν έχουν να περιμένουν αποζημιώσεις.

Όπως λένε, τα σκάφη τους, χωρίς ναυτικές φωτοβολίδες, απαγορεύεται να ταξιδέψουν.

 «Πήραν μόνο τις φωτοβολίδες. Υπήρχαν μέσα στα σκάφη πράγματα αξίας, που ούτε καν τα πειράξανε. Αυτό έγινε το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, το ανακάλυψα στις 09:00 το πρωί της επόμενης ημέρας», είπε στο MEGA ιδιοκτήτης σκάφους.

Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία και περιμένουν να μάθουν την άγνωστη αλήθεια.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, οι ιδιοκτήτες των σκαφών ολοκληρώνουν τον απολογισμό της καταστροφής και αυτές οι εικόνες, πυροδοτούν συζητήσεις και σενάρια για τη σκοπιμότητα των καταδρομικών επιθέσεων.