Μέσα σε κλίμα οδύνης και ανείπωτου πόνου κηδεύτηκε σήμερα η 19χρονη Αϊσέ που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από όχημα αστυνομικού στη Ξάνθη. Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι η κηδεία της 19χρονης έγινε ανήμερα των γενεθλίων της. Όλοι οι συγχωριανοί της 19χρονης κοπέλας συγκεντρώθηκαν στο σπίτι της οικογένειας για να απευθύνουν τον τελευταίο χαιρετισμό και να συλλυπηθούν τους οικείους της, πριν οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, στο χωριό Παλιός Ζυγός Ξάνθης.


Η τελετή έγινε σύμφωνα με τα μουσουλμανικά έθιμα που ακολουθούν οι Πομάκοι της περιοχής, σύμφωνα με το grtimes.gr.


Οι συγγενείς της 19χρονης ζητούν να χυθεί άπλετο φως και να γίνει διεξοδική έρευνα.

 Πώς συνέβη το τροχαίο με θύμα την 19χρονη

Η κοπέλα παρασύρθηκε λίγα μέτρα από το σπίτι που έμενε και είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της. Υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 34χρονος αστυνομικός ειδοποίησε ασθενοφόρο και επέστρεψε αμέσως μετά στο σπίτι του. Παραδόθηκε δυο μέρες αργότερα, χωρίς όπως λένε συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας, να μπει έστω μια φορά στη διαδικασία να τους τηλεφωνήσει για μία συγγνώμη και μια τυπική ερώτηση για την πορεία της υγείας της, σύμφωνα με το Mega.

Ο 34χρονος αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ για τις συνθήκες του τροχαίου και τις κινήσεις που έκανε πριν από οκτώ 24ωρα.


Όσον αφορά στην απόδοση ευθυνών από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, όπως μεταδίδει το grtimes.gr, έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για εγκατάλειψη σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού.

Στη συνέχεια, μόλις συγκεντρωθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία (βιντεοληπτικό υλικό, μαρτυρικές καταθέσεις, πραγματογνωμοσύνες κ.α) η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ασκηθεί ποινική δίωξη.