Αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των επισκεπτών σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Αύγουστο του 2023, ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 6,4%.

Αύξηση 4% καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ υπήρξε επίσης αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 0,2% και των εισπράξεων κατά 25,6%.

Αύξηση των επισκεπτών στα μουσεία το 8μηνο

Το 8μηνο παρατηρείται αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, κατά 30,6% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 30% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 58,8% στις εισπράξεις.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφεται τον Αύγουστο 2023 αύξηση των επισκεπτών κατά 6,4%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 4,8% και των εισπράξεων κατά 7,1%.

Το 8μηνο, παρατηρείται, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2022, αύξηση κατά 26,1% στους επισκέπτες, κατά 21,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 28,7% στις εισπράξεις.

Τους περισσότερους επισκέπτες έχει το μουσείο Ακρόπολης και ακολουθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό, το παλάτι ιπποτών Ρόδου, το μουσείο στο Ηράκλειο Κρήτης και ο Λευκός Πύργος.

Στους αρχαιολογικούς χώρους φιγουράρουν στην κορυφή των προτιμήσεων Ακρόπολη, Κνωσσός και Ακρόπολη Λίνδου.

Δείτε τον πίνακα