Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στα Χανιά με θύμα έναν 65χρονο, ο οποίος εξαπατήθηκε από επαγγελματία απατεώνα που κατάφερε να του αρπάξει 100 χιλιάδες ευρώ, ποσό που προόριζε ο ίδιος για τα παιδιά του.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το τοπικό flashnews.gr, ο 65χρονος πήρε το εφάπαξ του, ύψους 100 χιλιάδες ευρώ, που σκόπευε να δώσει στα παιδιά του. Ένας απατεώνας, ο οποίος είχε χτίσει ένα εξαιρετικό προφίλ, με πλούσιο βιογραφικό (σπουδές, γνωριμίες κτλ) και του συστήθηκε ως οικονομολόγος – σύμβουλος επιχειρήσεων – επενδύσεων. Ο 50χρονος δράστης κατάφερε μεταξύ άλλων ατόμων, να πείσει τον 65χρονο Χανιώτη να ” επενδύσει ” τα χρήματα του εφάπαξ που μόλις είχε λάβει.

Η απάτη έγινε άμεσα αντιληπτή αλλά είχαν κάνει “φτερά” περίπου 100 χιλιάδες ευρώ. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, έφτασε στα ίχνη του 50χρονου που είχε καταγωγή από περιοχή της Θεσσαλίας και προχώρησε στην εξιχνίαση του.

Η αστυνομία φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, συστήνει προσοχή στους πολίτες, ειδικά σε ζητήματα επενδύσεων μέσω διαδικτύου.