Μια απίστευτη απάτη με λεία που ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ φέρεται πως είχαν στήσει στη Θεσσαλονίκη ένας 68χρονος ιερέας μαζί με έναν ακόμα 61χρονο πρώην ιερέα που καθαιρέθηκε.

Οι δυό τους κατηγορούνται ότι απέσπασαν από πιστούς δωρεές άνω του 1,3 εκατ. ευρώ, πείθοντας τα θύματά τους να στηρίξουν τον πρώτο ώστε να γίνει, όπως έλεγαν, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Εμπλέκονται δύο ακόμη συνεργοί, 51 και 34 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα).

Η απάτη αποκαλύφθηκε κατόπιν έρευνας του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ξεκίνησε με αφορμή καταγγελίες έξι φερόμενων θυμάτων. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα χρήματα μεταφέρονταν σε λογαριασμούς του 61χρονου, ενώ διαπιστώθηκε και η μεταφορά χρηματικών ποσών σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και στους δύο κατηγορούμενους-συνεργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση ζητήθηκε η συνδρομή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Πρώην σύζυγος θύματος του ιερέα μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Όπως σχολίασε κατόπιν σχετικής ερώτησης για τα χρήματα, που έδινε ο πρώην σύζυγός της στον ιερέα: «Ήμουν πάρα πολύ αρνητική γενικά για το όλο θέμα. Ήμουν πάρα πολύ αρνητική και γενικότερα δεν ήθελα να έχω καμία επαφή, και μετά από ένα σημείο δεν ήθελα να ξέρω. Ήταν φυσικά ένας από τους λόγους που οδήγησε στο διαζύγιο. Δεν είναι αστείο. Όταν βλέπεις να χάνονται πάρα πολλά λεφτά και δεν μπορείς να συνεννοηθείς με έναν άνθρωπο που είσαι μαζί, ναι. από την αρχή φαινόταν το πράγμα, είχα ένστικτο».

Τέλος η ίδια συμπλήρωσε: «Ο πρώην σύζυγος μου το έκανε για καλό αλλά…. Η γνώριμα του με τον ιερέα έγινε μέσω ενός τρίτου και φάνηκε πολύ δελεαστικό, νομίζω τους έταζαν πάρα πολλά πράγματα, τύπου «εφόσον βγούμε θα έχετε πολλές παροχές. Μιλάμε για πολλά λεφτά όμως. Δεν γνωρίζω πόσα έδωσαν όλοι οι υπόλοιποι. Πάνω από 100.000 ευρώ δώσαμε ω ζευγάρι συνολικά».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cznet9ogrnnl)