Με δύο πρόσωπα ο καιρός τις επόμενες ημέρες, αφού το επόμενο 48ωρο θα έχουμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και το Σαββατοκύριακο βροχές και… τσουχτερό κρύο.

Μέχρι την Πέμπτη λοιπόν το σκηνικό καιρού θα θυμίζει βαθιά άνοιξη, και στο τέλος της εβδομάδας θα θυμηθούμε και πάλι πως είναι Δεκέμβριος αφού αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα της άλλης εβδομάδας, ένα πολικό κύμα αέρα από τα βόρεια – βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα και να επηρεάσει και τη χώρα μας.

Γιάννης Καλλιάνος: Μετά τα 22άρια, έρχεται ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο

Για ένα διήμερο με υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες και θα επικρατήσουν και αύριο, κάνει λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του, ο ανοιξιάτικος καιρός όμως δεν θα κρατήσει για πολύ. Το Σαββατοκύριακο θα είναι άκρως χειμωνιάτικο με τον καιρό να αρχίζει να χαλάει από το βράδυ της Πέμπτης.

«Έρχονται λοιπόν δύο εξαιρετικές για την εποχή μέρες (Τρίτη και Τετάρτη), με τον υδράργυρο στους 20-22°C στα πεδινά τα μεσημέρια. Όμως, από το βράδυ της Πέμπτης, ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στα Δυτικά (και αργότερα στα Βόρεια)» αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, στην πρόγνωση του για τον καιρό των επόμενων ημερών.

«Την Παρασκευή αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές/καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται χειμωνιάτικο, όχι τόσο ώς τα φαινόμενα που θα είναι επιλεκτικά αλλά κυρίως ως πρός το κρύο που θα επικρατήσει και που ασφαλώς δεν θα είναι ακραίο ή επικίνδυνο» αναφέρει επίσης ο γνωστός μετεωρολόγος, σε ανάρτησή του στα social media.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Μετά τα 22άρια, έρχεται ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο Πριν ξεκινήσω την καιρική ανάλυση, επειδή διαισθάνομαι ότι προς τα τέλη της εβδομάδας θα ξεκινήσουν ορισμένες σελίδες (χαμηλής επισκεψιμότητας) να αγωνιούν για νέα κλικ ή ακόμα και κάποιοι που ασχολούνται με τον καιρό θα θελήσουν να κάνει "κρότο" η δήλωσή τους, έκρινα καλό να σας ενημερώσω με ψυχραιμία πριν ξεκινήσουν να λαμβάνουν χώρα όλα τα παραπάνω. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο για το ποιές σελίδες βρίσκονται στην κορυφή της επισκεψιμότητας στην Ελλάδα. Είναι αυτές που μεταδίδουν την είδηση όπως έχει. Είναι αυτές που παράγουν ειδήσεις με αντικειμενικότητα. Έρχονται λοιπόν δύο εξαιρετικές για την εποχή μέρες (Τρίτη και Τετάρτη), με τον υδράργυρο στους 20-22°C στα πεδινά τα μεσημέρια. Όμως, από το βράδυ της Πέμπτης, ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στα Δυτικά (και αργότερα στα Βόρεια). Την Παρασκευή αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές/καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται χειμωνιάτικο, όχι τόσο ώς τα φαινόμενα που θα είναι επιλεκτικά αλλά κυρίως ως πρός το κρύο που θα επικρατήσει και που ασφαλώς δεν θα είναι ακραίό ή επικίνδυνο. Ακολουθεί βίντεο με την καιρικά ανάλυση :

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος - Giannis Kallianos στις Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023

Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι την Πέμπτη – Με τσουχτερό κρύο και βροχές το Σαββατοκύριακο

Ανοιξιάτικος θα παραμείνει ο καιρός και το επόμενο 48ωρο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, από το απόγευμα της Πέμπτης θα υπάρξει σταδιακή επιδείνωση του καιρού, με βροχές στη δυτική και στη βόρεια Ελλάδα. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο που θα συνοδεύεται από πολύ δυνατούς βοριάδες και αρκετές βροχές και καταιγίδες.

Την Τετάρτη, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, θα έχουμε ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι και θα φτάσουν σε αρκετές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στην Αττική, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, θα επικρατήσει συννεφιά, με κάποια μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 17 βαθμούς Κελσίου. Μουντό θα είναι το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία, με συννεφιά η οποία θα ελαττώνεται όσο βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν και εδώ νότιοι στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 6 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Κλέαρχος Μαρουσάκης: Συνεχίζεται ο Απριλοδεκέμβρης - Ψύχρα το Σαββατοκύριακο

Το επόμενο διήμερο, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν. Σύμφωνα με την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, δεν αποκλείεται μάλιστα το θερμόμετρο να δείξει και 22αρια.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η πιο θερμή ημέρα δείχνει να είναι η Πέμπτη όπου δεν αποκλείεται η θερμοκρασία σε τοπικό επίπεδο προς τα ανατολικά και νότια να προσεγγίσει και τους 24°.

Χαρακτηριστικός ο χάρτης που ακολουθεί:

kairos_xartis_marousakis1


Από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα της άλλης εβδομάδας, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ένα πολικό κύμα αέρα από τα βόρεια – βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα και να επηρεάσει και τη χώρα μας. Όπως λέει στην πρόγνωσή του, αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία μέσα σε λίγες ώρες θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση της τάξης των 8 με 12 βαθμών φέρνοντας ακόμη και χιόνια στα βουνά κυρίως. Το κυριότερο χαρακτηριστικό όμως αυτής της μεταβολής δεν θα είναι τα χιόνια ή και οι βροχές, αλλά οι βοριάδες οι οποίοι μέσα στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 9 με 10 μποφόρ οδηγώντας πιθανότατα ακόμη και σε απαγορευτικό απόπλου.

Χαρακτηριστικός ο χάρτης που ακολουθεί:

kairos_xartis_marousakis2