Μάλλον δεν θα θυμίζει Χριστούγεννα φέτος το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Αναφέρουν ωστόσο πως τις επόμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Το πρώτο διάστημα του Δεκεμβρίου ο καιρός αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, σχετικά ήπιος. «Οι καμήλες του Νότου νικάνε τις αρκούδες του Βορρά, παρότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;», αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στα social media.

Αναφερόμενος στον καιρό των επόμενων ημερών, ο γνωστός μετεωρολόγος σημειώνει ότι «Το Σαββατοκύριακο έρχεται μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική». «Μάλιστα από Παρασκευή ανεβαίνει αρκετά και η θερμοκρασία» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στo Facebook.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Η ανάρτηση του Κλέαρχος Μαρουσάκης:

«Επιμένει ο άστατος καιρός και σήμερα, ενώ από αύριο περιορίζεται προς τα νοτιοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας. Μάλιστα από Παρασκευή ανεβαίνει αρκετά και η θερμοκρασία για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο ανοιξιάτικο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, νοτιάδες, αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές, λίγες βροχές και αφρικανική σκόνη.

Οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!»

Επιμένει ο άστατος καιρός και σήμερα, ενώ από αύριο περιορίζεται προς τα νοτιοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της...

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Αρναούτογλου: Στις 6 Δεκεμβρίου χαλάει πάλι ο καιρός

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε ότι καλό θα ήταν να απολαύσουμε την ηλιοφάνεια των επόμενων ημερών, καθώς από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο καιρός θα χαλάσει ξανά. «Όχι ότι θα έρθει κάποιο κρύο, καθώς οι νοτιάδες θα είναι ξανά το κύριο χαρακτηριστικό, αλλά θα πέσουν αρκετές και δυνατές βροχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

O καιρός των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ

Η πρόγνωση της Πέμπτης

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια τους 20 με 21 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της Παρασκευής

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 20 με 22 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 21 με 23 στα νησιά του Αιγαίου.

Η πρόγνωση του Σαββάτου

Σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Η πρόγνωση της Κυριακής

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Η πρόγνωση της Δευτέρας

Άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.