Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που επιτέθηκαν μέχρι θανάτου στην 50χρονη, μητέρα δύο παιδιών, στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη.


Η δίωξη που του απαγγέλθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί σε ανακριτή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη του σπιτιού του 37χρονου.

"Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας", λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών


Το ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και ότι τα σκυλιά ήταν σωστά εκπαιδευμένα επισήμανε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος του 37χρονου κατηγορούμενου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thestival.gr.


Ο 37χρονος συνελήφθη χθες, λίγη ώρα μετά το σοκαριστικό περιστατικό. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τρία σκυλιά μπήκαν στην αυλή του σπιτιού της 50χρονης Ελισάβετ στη Νεοχωρούδα και τη δάγκωναν μέχρι να καταλήξει.

"Η περίφραξη ήταν ύψους δύο μέτρων, τα σκυλιά άνοιξαν μια μικρή τρύπα απ' όπου διέφυγαν"



Ο Χρήστος Πατούνας, δικηγόρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των σκυλιών, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του «είναι συντετριμμένος. Εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό της Ελισάβετ», ενώ τόνισε ότι «τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του περιφραγμένα. Η περίφραξη ήταν ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή. Δυστυχώς, χωρίς να το αντιληφθεί, τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα, απ’ όπου διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν επιβλεπόμενα».

Από αυτό το σημείο διέφυγαν τα σκυλιά



Επιπλέον, εξήγησε ότι «στον χώρο (σ.σ. της αυλής του ιδιοκτήτη) έπρεπε να υπάρχει περίφραξη, όπως έχουν οι ιδιοκτήτες σκυλιών. Ήταν σωστά τα μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς φύλακες του σπιτιού». Μάλιστα, επισήμανε ότι «στο Ωραιόκαστρο υπάρχουν συχνές διαρρήξεις, οπότε κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν εκπαιδευμένα από εκπαιδευτή και είχαν σωστή συμπεριφορά. Δεν ήταν υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να έχει δεμένα τα σκυλιά εντός του σπιτιού».

Καταληκτικά, ο δικηγόρος του 37χρονου σημείωσε ότι «η Αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι στο πλάι της, που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό, είχαν ανοίξει τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Μία πολύ μικρή τρύπα που δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης. Η πόρτα ήταν κλειστή, προφανώς διέφυγαν τα σκυλιά από εκείνη την τρύπα που δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης».