Για τις νεότερες πληροφορίες σχετικά με την κακοποίηση μέχρι θανάτου του Όλιβερ (σκύλου ράτσας χάσκι) στην Αράχωβα, μίλησε στην εκπομπή Live News στο MEGA o Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και  «Τα Νέα». Ο βασανισμός του σκύλου και το γεγονός ότι ο δράστης της φρικτής κακοποίησής του παραμένει άφαντος προκάλεσαν την οργή και τον αποτροπιασμό της ελληνικής κοινωνίας.

Από την αρχή ξεκινούν οι έρευνες στην Αράχωβα για τον εντοπισμό του δράστη – Η σορός του άτυχου σκύλου θα μεταφερθεί σε πανεπιστήμιο για ενδελεχή κτηνιατρική εξέταση

Οι έρευνες ξεκινούν από την αρχή και η υπόθεση περνά στα χέρια του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αν και πρόκειται για θάνατο ζώου. Στελέχη του τμήματος έχουν μεταβεί στην Αράχωβα, ενώ η σορός του Όλιβερ θα μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση σε πανεπιστήμιο της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Αράχωβα: Στελέχη του Ανθρωποκτονιών στις έρευνες για την υπόθεση του χάσκι – Τι απαντά ο ιδιοκτήτης για τις κάμερες

Επιπλέον θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις εκ νέου όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, όπως μετέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ζητούμενο για την Αστυνομία είναι το τι ακριβώς έχει συμβεί με το σκυλί.

Αντιφατικές οι εξετάσεις των δύο κτηνιάτρων

Όπως είπε, υπάρχει μία δεύτερη εξέταση που δεν επιβεβαίωνε τα ευρήματα της πρώτης κτηνιάτρου, που λέει πως δεν αποδεικνύονται ανατομικά αυτές οι κακοποιήσεις.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο καθηγητής Κτηνιατρικής στον οποίο ήταν να σταλούν τα στοιχεία από τη εκταφή του σκύλου είδε τις φωτογραφίες του σκύλου και σύμφωνα με τις πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς πως δεν επιβεβαιώνει πως υπάρχει κακοποίηση του σκύλου.

Η κτηνίατρος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καλείται για δεύτερη κατάθεση στους αστυνομικούς προκειμένου να διευκρινίσει την πρώτη της κατάθεση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν μάρτυρες πως άκουσαν να υπάρχει επίθεση σκύλων και πολλά γαβγίσματα την ώρα που στην περιοχή ήταν και ο Όλιβερ.

Όλα αυτά συνεκτιμώνται ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κακοποίηση, αλλά και το ποιος ήταν ο δράστης.