Έμπειρα στελέχη του Ανθρωποκτονιών είναι από χθες στην Αράχωβα για να συμμετάσχουν στην εξιχνίαση του φρικτού εγκλήματος με την κακοποίηση και τον θάνατο του χάσκι.

Ο Μιχάλης, ιδιοκτήτης του Όλιβερ, έδωσε χθες την 3η κατά σειρά κατάθεση που διήρκεσε κάτι περισσότερο από 5 ώρες. «Ήμουν αρκετή ώρα με πολύ καλή συνεργασία με τους αστυνομικούς. Ό,τι στοιχεία είχα τους έδωσα για την έρευνα. Τα δρομολόγιά του».

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μιχάλης θα ξανακληθεί να καταθέσει, καθώς σύμφωνα με το newsit.gr υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις ως προς τις μέρες και τους χρόνους.



Αράχωβα: Οι τρεις καταθέσεις του ιδιοκτήτη και οι αντιφάσεις

Μέσα από τις τρεις καταθέσεις οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πολλές αντιφάσεις σε ό,τι έχει να κάνει κυρίως με τους χρόνους και τις ημέρες.

Ειδικότερα, όπως λένε οι πληροφορίες του newsit.gr, σε κάποιες από τις καταθέσεις, τις ημέρες που ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι το σκυλί δεν έβγαινε από το σπίτι, κάποιοι βλέπουν από τις κάμερες τον Όλιβερ να περιφέρεται.

Τι ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης για την πρόχειρη ταφή του Όλιβερ

Τις τελευταίες ώρες αλγεινή εντύπωση προκαλεί το πώς θάφτηκε το αδικοχαμένο σκυλάκι, πρόχειρα με λίγο χώμα. Ο ιδιοκτήτης λέει στο Live News πως δεν έθαψε ο ίδιος το σκυλί, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει το θέαμα.

«Το ανέλαβε ο φίλος μου, γιατί ήμουν σε σοκ και δεν ήθελα εγώ να είμαι παρών. Ήμουν 2,5 μέρες με τον σκύλο μου νεκρό στο σπίτι και δεν μπορούσα. Και πήρα τον σκύλο μου σε σακούλες και ύστερα από νεκροψία».

Μέσα σε αυτές τις μαύρες σακούλες εντόπισαν οι αστυνομικοί το σκυλί κάτω από μια γέφυρα. Και το θέαμα ήταν αποκρουστικό.

«Το ζώο δεν ήταν θαμμένο, απλά το είχε σκεπάσει με λίγο χώμα, είχαν μείνει μόνο κόκαλα. Κι αυτό που απορούν οι αστυνομικοί είναι τι ακριβώς θα εξετάσει ο ιατροδικαστής. Η Εισαγγελία Εφετών διέταξε τον τοπικό εισαγγελέα να κάνει την προκαταρκτική εξέταση και η ΕΛ.ΑΣ, συνεχίζει να διενεργεί προανάκριση», σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr.

Ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει αν έχει γίνει ή όχι η εκταφή του σκύλου και λέει μάλιστα στο Live News πως δεν επιθυμεί να βρίσκεται στη διαδικασία.

«Δεν ξέρω πότε ακριβώς. Ξέρω ότι έδωσαν την εντολή οι Αρχές να γίνει εκταφή. Δεν έχω επίσημο κάτι, ότι το έχουν κάνει. Δεν θέλω να δω κάτι. Έχω τόσες σκληρές εικόνες. Από την πρώτη εικόνα του Όλιβερ. Στην κτηνίατρο. Και όλο αυτό. Θέλω να ηρεμήσω».

Αράχωβα: Ο ιδιοκτήτης του χάσκι απαντά για τα σενάρια για τις κάμερες

Πολλά είναι τα σενάρια που ήθελαν τον ιδιοκτήτη του σκύλου να είχε κάμερες στο σπίτι του, τις οποίες στη συνέχεια ξήλωσε. Το LIVE NEWS ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και εκείνος απάντησε στις φήμες.

«Δεν υπάρχει καμία κάμερα και μακάρι να είχα κάμερες ώστε να μπορέσω να έχω κάποιο στοιχείο. Ποτέ δεν είχα κάμερα στο σπίτι».

Η Έφη Γρανιτσιώτη, δικηγόρος του ιδιοκτήτη, μίλησε στο LIVE NEWS για τους λόγους που μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα ο ιδιοκτήτης του σκύλου ώστε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

«Εξετάστηκε ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος, εγώ δεν ήμουν μαζί του. Έδωσε στοιχεία που αφορούσαν τη ζωή του Όλιβερ και τις συνθήκες διαβίωσής του. Εξήγησε τι συνέβη την ημέρα που τον βρήκε τραυματισμένο και περιέγραψε τον Γολγοθά που ζει. Δεν έχουμε καμία υποψία για το ποιος μπορεί να είναι. Η μόνη πληροφορία που έχει φτάσει στα αυτιά μας είναι πως έχει μεταβεί κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών για τον εντοπισμό του δράστη».

Δήμαρχος Αράχωβας: "Έχουμε τρομοκρατηθεί από την ιδέα πως σε αυτήν την κλειστή κοινωνία υπάρχει κάποιος τέτοιος ανάμεσά μας"


Ο Γιάννης Σταθάς, δήμαρχος Αράχωβας, Αντίκυρας & Διστόμου, μίλησε για την υπόθεση.

«Τα στοιχεία εξετάζονται από την Ασφάλεια. Δεν κινούμαστε όπως πριν, γιατί έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως μπορεί να είναι κάποιος ανάμεσά μας. Τα παιδιά του σχολείου σήμερα έκαναν ένα πανό για τον Όλιβερ. Έχουμε τρομοκρατηθεί από την ιδέα πως σε αυτήν την κλειστή κοινωνία υπάρχει κάποιος τέτοιος ανάμεσά μας».