Μάχη για την ζωή του δίνει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την φωτοβολίδα που πέταξαν χούλιγκας έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στην περιοχή του Ρέντη. Την ίδια ώρα ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την έρευνα των αστυνομικών για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον Βασίλης Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα« και «Τα Νέα», αυτοί που πετούσαν φωτοβολίδες εκτιμά η αστυνομία ότι είναι τουλάχιστον 3 άτομα. Έτσι λαμβάνονται αποτυπώματα μήπως ταυτιστούν με κάποια υπολείμματα του όπλου που κρατούσαν οι δράστες.

Θεωρείται πιθανό να ασκηθεί δίωξη και στους τρεις, γιατί είναι πολύ δύσκολο στην προκειμένη περίπτωση να διαπιστωθεί ποιος από τους τρεις πέτυχε στον αστυνομικό. Μάλιστα μπορεί και ο δράστης ο ίδιος να μην γνωρίζει ότι πέτυχε τον αστυνομικό. 

Διαβάστε επίσης: Έλληνες διαιτητές για τα επεισόδια στου Ρέντη: Έφτασε η ώρα για σύνεση, συνεννόηση και σκληρές αποφάσεις

Πού εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την επίθεση στον αστυνομικό

Η διαδικασία ανίχνευσης υπολειμμάτων πυροβολισμού έχει ολοκληρωθεί. Η λήψη έγινε με ειδικό δειγματολήπτη και από τα 404 άτομα κι έχουν σταλθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όμως εδώ παρουσιάζεται ένα μεγάλο ζήτημα. Η διαδικασία ελέγχου στα εργαστήρια έχει διάρκεια 10 ωρών για κάθε δείγμα.

Συνεπώς η έρευνα της αστυνομίας εστιάζεται στις πληροφορίες, προκειμένου να βρει άτομα από τους προσαχθέντες που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί κι έτσι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπόπτων.

Το χρονικό της επίθεσης των χούλιγκανς στον αστυνομικό

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ρέντη, κοντά στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός  για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Αν και υπήρχε φύλαξη, κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων εμφανίστηκαν μπροστά στους αστυνομικούς και έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια.

Μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώθηκε στο αριστερό πόδι του αστυνομικού, με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.