Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δηµογλίδου, μίλησε για το περιστατικό οπαδικής βίας κατά τα επεισόδια που έγιναν έξω από το κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Σε δηλώσεις της στο "Καλημέρα Ελλάδα" η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως "ήταν δολοφονική επίθεση αυτό που έγινε χθες εναντίον του αστυνομικού και τώρα χαροπαλεύει για την ζωή του" και συνέχισε αναφέροντας πως "οι δράστες μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο ξαναμπήκαν μέσα και για αυτό προσήχθησαν 424 άτομα από τον εσωτερικό χώρο του γηπέδου".

Η ίδια αποκάλυψε πως "υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες. Είναι δολοφόνοι και είναι επικίνδυνοι ακόμη και για αυτούς τους συγγενείς προσαχθέντων που βρίσκονται έξω από το Μεταγωγών και πρέπει σύντομα να συλληφθούν".


Οικονόμου: Είναι ζήτημα νομιμότητας

«Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις του για τη «δολοφονική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε, εναντίον αστυνομικού.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους γιατρούς για τις προσπάθειές τους να τον κρατήσουν στη ζωή.