Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το περιστατικό της βάναυσης κακοποίησης του σκύλου στην Αράχωβα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του. Ο ιδιοκτήτης του ξεσπά ζητώντας όποιος γνωρίζει τον δράστη να μιλήσει, ενώ φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν καταγγελίες ότι εξαφανίστηκαν κάμερες από γειτονικά καταστήματα. Την ίδια στιγμή ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Αράχωβας, με τον δήμαρχο της περιοχής να δηλώνει πως θέλουν όλοι να βρεθεί ο ένοχος και ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει συγκάλυψη.

Δήμαρχος Αράχωβας: Να βρεθεί ο ένοχος

«Οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε και είμαστε οργισμένοι και θέλουμε να βρεθεί αν υπάρχει ένοχος είμαστε εμείς, γιατί μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να κυκλοφορεί τέτοιος άνθρωπος ανάμεσά μας. Να βρεθεί. Ούτε συγκάλυψη ούτε τίποτα υπάρχει», δήλωσε αργότερα στο Mega ο δήμαρχος Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς, απαντώντας στα όσα κυκλοφορούν περί συγκάλυψης.

 «Μόνο και μόνο στην ιδέα πως υπάρχει ένας άνθρωπος που το έκανε αυτό, είναι το πρώτο που μας τρομάζει. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Έχουμε βγάλει δελτίο Τύπου, τους καλώ όλους να καταθέσουν ό,τι ξέρουν. Εμάς μας ενδιαφέρει να βρεθεί ό ένοχος. Περιμένω από την Αστυνομία να μας ενημερώσει για το τι ισχύει και τι όχι. Όλα τα άλλα είναι φήμες. Εμείς δεν έχουμε κάποιο χαρτί, αλλά η μόνη δήλωση που έχουμε είναι αυτή που έκανε η πρώτη κτηνίατρος», πρόσθεσε ο κ. Σταθάς.

Αράχωβα: Τι καταγγέλλουν τα φιλοζωικά σωματεία

Εντύπωση έχει προκαλέσει η διαφορετική γνωμάτευση που κατέθεσαν στον εισαγγελέα οι κτηνίατροι της Περιφέρειας Βοιωτίας αφού εξέτασαν τη σορό του σκύλου. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, το ζώο δεν φαίνεται να κακοποιήθηκε στον πρωκτό του από αιχμηρό αντικείμενο, κάτι που αναφέρεται στην αρχική γνωμάτευση. Αυτή η διχογνωμία έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις ζωόφιλων που κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης. «Κατά τον δήμαρχο και τους κτηνιάτρους της Περιφέρειας Βοιωτίας ο Όλιβερ δεν βιάστηκε. Σκυλιά του προκάλεσαν τα τραύματα που επέφεραν τον θάνατο. Δεν τον γλιτώνετε τον εισαγγελέα...», αναφέρει σε ανάρτησή της η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής ομάδας για την κακοποίηση των ζώων. Είναι η γυναίκα που δημοσίευσε πρώτη με ανάρτησή της στο Facebook τις φωτογραφίες του κακοποιημενου χάσκι, όπως και τη γνωμάτευση της κτηνιάτρου που το εξέτασε. 

Διαβάστε επίσης: Κτηνωδία στην Αράχωβα: Ξεσπά ο ιδιοκτήτης του σκύλου που κακοποιήθηκε - "Τον είχα από τριών μηνών, δεν είχε ενοχλήσει κανέναν"

Πάντως, ο δράστης είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ, σύμφωνα με το νόμο 4830/2021 που προβλέπει ότι ο βασανισμός του ζώου και η εσκεμμένη πρόκληση πόνου είναι κακούργημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως, ενώ προβλέπεται βαρύ διοικητικό πρόστιμο.

Παράλληλα με την τελεσίδικη καταδίκη ο δράστης εγγράφεται σε μητρώο παραβατών για να μη βρίσκεται κοντά σε ζώα από μια υπεύθυνη θέση.

Αντίδραση από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Σημειώνεται ότι και ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε τα εξής: «Το έγκλημα αυτό είναι σοκαριστικά απάνθρωπο. Η τοπική Κοινωνία της Αράχωβας οφείλει να συνδράμει τις Αρχές για να συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες αυτού. Εάν στην κοινωνία μας υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης η Αράχωβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός».