Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί αύριο, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στην επέτειο του θανάσιμου τραυματισμού του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια.

Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμα: Τρόμος στη Νίκαια: 15 άτομα λήστεψαν 60χρονη με απειλή μαχαιριού

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. θα εφαρμόσει δρακόντεια μέτρα στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη, ενόψει της επετείου για τα 15 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επί ποδός θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας περίπου 4.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς από το πρωί έχουν προγραμματιστεί πολλά συλλαλητήρια.

Επίσης, θα πετάξει το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και του αρχηγείου θα δίνουν και drones.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και τα υδροβόλα οχήματα, οι «Αίαντες», ενώ δυνάμεις ΜΑΤ και Ομάδες ΔΡΑΣΗ θα αναπτυχθούν και σε σημεία γύρω από τα Εξάρχεια.

Σημειώνεται ότι για τις 12:00 το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις με πρωτοβουλία μαθητών, σχολείων και φοιτητικών συλλόγων και για τις 6:00 το απόγευμα συγκεντρώσεις σωματείων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς.