Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές, καθώς σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το κτίριο των ακροδεξιών στο Νέο Ηράκλειο. Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας δόθηκε φωτογραφία από τους ακροδεξιούς από την Ιταλία που συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σημειώνεται πως πάνω από 3.000 αστυνομικοί έχουν διατεθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. για τις σχετικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Ακόμα, σήμερα έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις, ωστόσο δεν αποκλείονται επεισόδια, καθώς τόσο ακροδεξιές οργανώσεις όσο και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο.

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης, στη Λεωφόρο Ηρακλείου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε και η υδροφόρα της Αστυνομίας «Αίαντας». Αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται σε κομβικά σημεία του Νέου Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί Ιταλοί στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν οι 21 ακροδεξιοί Ιταλοί στο «Ελ. Βενιζέλος», οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνουν ακροδεξιές ομάδες.

Παράλληλα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 ο σταθμός «Ηράκλειο» στη Γραμμή 1 του μετρό θα κλείσει στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει με νεότερη εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.