Από την Τρίτη (28/11) έως και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, o Διοικητής Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ (Commander Submarines NATO - COMSUBNATO) Rear Admiral Thomas Wall (U.S. Navy) πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, o COMSUBNATO επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες συζητηθήκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ο COMSUBNATO μετέβη, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ) και στο Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Στόλου, ενώ συζητηθήκαν θέματα συνεργασίας και συμμετοχής Ελληνικών Υ/Β σε αποστολές ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον Διοικητή Διοίκησης Υποβρυχίων (ΔΥ) Πλοίαρχο Χρήστο Αλογάρη ΠΝ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων (ΔΥ), της Σχολής Υποβρυχίων (ΣΥΒ), καθώς και στον Προσομοιωτή της ΣΥΒ. Ακολούθως επέβη σε Υποβρύχια κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και κλάσης ΩΚΕΑΝΟΣ.

gen1
gen2
gen3
gen4